Открийте ни и в

Крими

Оставиха за постоянно в ареста майката, пребила 2-годишното си дете

Съседка, чула случващото се във фаталната вечер

публикувано

на

Оставиха за постоянно в ареста майката, пребила 2-годишното си дете

Съдът в Пловдив остави за постоянно в ареста майката, обвинена, че е пребила 2-годишното си дете. Готови са и данните от експертизата.

Момиченцето все още е в кома

и с опасност за живота в пловдивска болница. Мотивите на съда да остави жената за постоянно в ареста са, че тя има опасност да извърши друго престъпление, но не и че ще се укрие. Под внимание бяха взети и мотивите на лекарите, които твърдят, че нараняванията по тялото на детето са в следствие на малтретиране и тежък побой, а не от падане от леглото.

Майката на пребитото дете беше доведена с белезници в съда.  41- годишната осиновителката се оказа без образование, разведена и безработна. Не спомена и дума за случилото се с детето.  „Аз нямам никаква вина, искам съдът да ме пусне”, заяви тя пред съда.

Полковник Пейо Дончев е катапултиралият пилот на Безмер

Според тезата на двамата и адвокати травмите по тялото на двегодишното момиченце са в резултат на падане от леглото, а не от побой. Майката оказала първа помощ на момиченцето.

„Правила му е изкуствено дишане, хапала го е, за да може да го свести. Викала е като обезумяла, крещяла е за помощ. Тя не го е удряла, за да го насини. Няма насилие. Направила е това, което е трябвало”, подчерта Снежана Почева, адвокат на обвиняемата.

Съседка, чула

случващото се във фаталната вечер в апартамента на майката, пишат от NOVA.

“Аз съм на 4-тия етаж, а нейната спалня е отгоре, над моята. Просто се чу едно туп, и после шум все едно някой бяха. Сигурно, си казах, детето скача. Това ми мина през главата. По едно време Айшето се развика – викове, крясъци, като на умряло. Погледнах през терасата, но в тъмното не можах да разпозная кой е носил детето. Само  видях, че го мушнаха в една кола”, разказа Веница Тодорова, съседка.

Енцо Ферари: Жени се за проститутка, води паралелен живот и прави едни от най-добрите коли

Четирима лекари са привлечени като свидетели. Те твърдят, че детето е пребито, а част от травмите дори са с давност. Психиатричната експертиза показва липса на емпатия от майката. „Тя не проявява никаква загриженост за детето. По-скоро се интересува от отношение на институциите и полицията към самата нея”, посочи Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив.

Засега единствената обвиняема е осиновителката на детето. Версията за намеса на друг човек в престъплението към момента е отпаднала. Разследващите ще проверяват и спазена ли е била процедурата при осиновяването и как социалните власти са извършвали проверките в дома на майката.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено