Открийте ни и в

Общество

Оставка дадена, оставка отказана: Радев остави професионалното ръководство на МВР

Петър Тодоров и заместникът му пожелаха да напуснат постовете си след катастрофа в София, при която тежко пострада полицай след гонка с бус, пълен с мигранти

публикувано

на

Оставка дадена, оставка отказана: Радев остави професионалното ръководство на МВР

Президентът Румен Радев не прие депозираната оставка на главния секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров.

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава след като се запозна с внесените в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров.

„Президентът Румен Радев не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР,

за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г.

Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване”, се казва в изявлението на президентството.

Смазан от насилието: Бит и измъчван за 290 лв., дядо Димитър не дочака справедливост

Веднага след като стана ясно, че оставката му не е приета от държавния глава, Тодоров благодари на Радев за доверието и за оценката, която му е дал.

„Това, което мога да заявя, е, че с всички сили моите усилия ще бъдат съсредоточени към тези обновителни процеси, които сме започнали и текат в МВР да бъдат още по-активно движени”, каза още главният секретар на МВР.

Той и заместникът му пожелаха да напуснат постовете си след катастрофа в София, при която тежко пострада полицай след гонка с бус, пълен с мигранти.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено