Открийте ни и в

Крими в САЩ

Осъден на смърт затворник е избрал да бъде „застрелян“ на екзекуцията си с пушка

Мур ще бъде първият човек, екзекутиран в Южна Каролина от 2011 г.

публикувано

на

57-годишният Ричард Бърнард Мур

Съдът в американския щат Южна Каролина обяви, че чакащ екзекуция затворник е избрал да бъде екзекутиран чрез стрелба с “пушка”, която току-що беше включена в опциите.

Мур ще бъде първият човек, екзекутиран в Южна Каролина от 2011 г.

Опитали да убият Путин

В документа, споделен от Пенитенциарната институция в Южна Каролина, се вижда, че 57-годишният Ричард Бърнард Мур, който е задържан има смъртна присъда, е подписал раздела, в който е посочено правото му да умре по метода на изстрел.

В документ, потвърждаващ екзекуцията, Мур заявява, че „не вярва, че методът на разстрела или електрическият стол е законен или конституционен“, но че затворът „го е принудил да избира между опциите“.

Мур също така заяви, че не вярва, че са положени достатъчно усилия за получаване на необходимия материал за прилагането на метода на смъртоносна инжекция.

При засилени мерки за сигурност: Индия върна на България трима крадци

Според държавния закон, приет през май 2021 г., въпреки че осъдените на смърт могат да изберат един от методите за екзекуция чрез електрически стол, стрелба или смъртоносна инжекция, методът на инжектиране не може да се прилага в Южна Каролина.

Той не може да се прилага и в много други щати, тъй като фармацевтичните компании не позволяват техните продукти да бъдат използвани за екзекуции.

Екзекуцията му ще се състои на 29 април, а Мур ще бъде първият човек, екзекутиран в Южна Каролина от 2011 г., според съобщения в американските медии.

В САЩ още три щата – Мисисипи, Оклахома и Юта, заедно с Южна Каролина, използват метода за изпълнение на екзекуция с куршум.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено