Открийте ни и в

Любопитно

Отново на път: Любимата пътека на Калифорния (СНИМКИ)

Пфайфър Фолс пак е отворена за туристи 13 г. след големия пожар, който я опустоши

публикувано

на

Снимки: Flickr

Преди дни Калифорния свали шумно повечето ограничения, въведени заради коронавируса, и отпразнува края на пандемията. Губернаторът Гавин Нютъм обяви, че щатът е затворил страницата с COVID-19, и публично разреши срещите с непознати и прегръдките.

Освен това събитие обаче още едно отваряне бе приветствано с възторг от хората, които обичат Калифорния. В щата отново е на разположение една от най-популярните пешеходни пътеки за първи път от 13 години.

Пътеката на водопада в областта Биг Сър бе отворена на 18 юни. Това се случва 13 години, след като претърпя опустошителни щети от пожар. Той унищожи 162 818 акра брегова линия през юни 2008 г. и бе определен за за един от най-тежките пожари в Калифорния. Огънят изпепели голяма част от инфраструктурата на пътеката Pfeiffer Falls, включително мостове, парапети, стъпала, знаци и стени, разказва peika.bg.

Сега благодарение на съвместните усилия на Калифорнийските държавни паркове и природозащитната група Save the Redwoods League, пътеката отново е на разположение и

изглежда по-добре от всякога

с подобрен достъп за туристи и укрепени екосистеми за обитателите на дивата природа на пътеката.

Една от най-впечатляващите нови характеристики на пътеката Pfeiffer Falls е живописният 21-метров пешеходен мост, обхващащ дерето Пфайфър редууд крийк. Мостът отвежда пешеходния трафик от руслото, за да подобри естественото местообитание на водната екосистема отдолу и дава на туристите невероятна гледка към дерето и водопадите. Допълнителните подобрения по пътеката включват подмяна на повече от 4500 кв. м асфалт и бетон с по-естетически приятна и в крайна сметка по-устойчива мръсна пътека.

Тази пътека е една от най-популярните пътеки в Биг Сур – предпочитана дестинация за туристите в Калифорния. Многото подобрения на пътеката са завършени, ние се радваме да приветстваме посетителите още веднъж., казаха от управата на парка.

Те разкриха, че посетителите ще открият нови панели по пътеката с информация за секвоите и изменението на климата, водосбора на Биг Сур и партньорството между Калифорнийските държавни паркове и Службата по горите на САЩ.

Ако планирате пътуване до Биг Сур тази година, не забравяйте да разгледате и други забележителности в района, включително мемориалната библиотека на Хенри Милър, както и книжарница, сгушена дълбоко в секвоите. А също и Държавен исторически парк Point Sur, перфектният плаж Пфайфър и гората Лос Падрес.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА