Открийте ни и в

България

Отпускат над милион за ремонт на детски градини и училища в София

Обектите са избрани, след постъпили писма от районни кметове, директори и училищни настоятелства

публикувано

на

Отпускат над милион за ремонт на детски градини и училища в София

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за отпускане на 1 157 070 лева от Специализирания общински приватизационен фонд за ремонт на училища и детски градини от 8 столични района.

Обектите са избрани, след постъпили писма от районни кметове, директори и училищни настоятелства до зам.-кмета по строителство Ангел Джоргов, съобщиха от СОС.

Дейностите, които ще бъдат извършени са ремонт на покрива на ДГ 119 „Детска планета“ в район „Възраждане“; Строителни работи по сградата на ДГ 103 „Патиланско царство“ в квартал „Хаджи Димитър“; Ремонт на покрив на ДГ 188 „Вяра, Надежда и Любов“ в квартал „Младост 4“; Подмяна на отоплителна система в 26 СУ „Йордан Йовков“ в квартал „Карпузица“; Подмяна и ремонт на покрива на ДГ 161 „Ласка“ в район „Овча купел“; Ремонт на покрива на ДГ 164 „Зорница“ в квартал Горна баня; Ремонт на покрив на ДГ 68 „Ран Босилек“ в район „Люлин“.

Топлоизолиране се предвижда на основната сграда и физкултурния салон на 171 ОУ „Стоил Попов“ в район „Нови Искър“; Ремонт на 2 термопомпени инсталации в ДГ 146 „Звездица“ в квартал Кремиковци.

“Столична община продължава със своята последователна политика за поетапно обновяване на образователната инфраструктура във всички райони на града ни. Затова Съветът за управление на Приватизационния фонд разгледа внимателно всички постъпили предложения и реши да отпусне средствата за обновяването на общинската собственост и най-вече за създаване на удобна и красива среда за нашите деца”, коментира Стефан Марков, който е председател на Комисията по финанси и бюджет към Столичния общински съвет.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА