Открийте ни и в

България

Отцепниците от ИТН след разговорите с ПП: Всеки сам ще си решава дали да подкрепи кабинета “Асен Василев”

Кандидатът за премиер заяви, че още е оптимист за ново правителство

публикувано

на

Втори ден “Продължаваме Промяната” провеждат ĸонсултативни разговори за съставяне на кабинет. Цел на разговорите е подкрепа на програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата криза.  Целта на разговорите е подĸрепа на програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през иĸономичесĸата и политичесĸата ĸриза.

В 16:30 часа, в Народното събрание започна срещата с депутатите, ĸоито напуснаха парламентарната група на “Има таĸъв народ” Иво Атанасов, Георги Георгиев, Деян Петков, Светлин Стоянов и Николай Радулов. Те разговарят с Асен Василев, Кирил Петков, Даниел Лорер, Андрей Гюров и Никола Минчев.

“Имаме много допирни точки, интересува ни ясна законодателна програма за действие на правителството през срока на съществуването на правителството. Нещо като безусловна подкрепа няма. От утре работим по програмите, всеки си отговаря за себе си, заяви” независимият депутат Иво Атанасов след преговорите с ПП.

Национално отговорното поведение е да има правителство с ясна програма и ясни действия в интерес на България, добави Атанасов.

“Това, което ни обединява, е антикорупцията в този кратък период, промените в КПКОМПИ, регулаторните органи, съдебната реформа, службите за сигурност – в тази насока ще развием програмата, по която да работим и до петък ще изразим нашето становище”, обясни още Атанасов.

“Проведохме ползотворен разговор, всеки един от нас е готов да участва в работни групи през тази седмица. Ако изготвим една качествена програма и с ангажиментите на всеки от парламентарните групи и от нас като независими за приемането на необходимите закони продължаваме и ще гласуваме за правителството, ако не стигнем дотам, всеки от нас ще гласува така, както е решил, но продължаваме – по-добре да градим, отколкото да рушим”.

“Още съм оптимист. Дали ни държи в напрежение – аз смятам, че ние винаги трябва да сме под напрежение и всяко едно гласуване в тази зала трябва да ни държи в напрежение, защото това е единственият начин да се направят истински закони. Ако законите се правят като депутатите се използват за машини за гласуване от едни хора, които седят извън парламента, да, това не ни държи под напрежение, но видяхме докъде сме стигнали последните 15 години”, заяви Асен Василев след срещата с независимите депутати.

Василев посочи, че разговорите продължават. “Всеки един депутат, който смята, че може да взема самостоятелно решения, е добре дошъл на разговори. Искаме да изработим наистина най-добрата програма и да вземем предвид всички изразени от народните представители интересни на техните гласоподаватели”, посочи Василев.

Иво Атанасов обясни, че не разговаря с никой от колегите му. “Не звъня на никой от колегите, всеки е свободен сам да вземе своето решение”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА