Протестите за смъртта на чернокожия Джордж Флойд обхванаха цялото земно кълбо с демонтрсция от Германия и Полша до Нова Зеландия. Хиляди преминаха по улиците пред сградите на американските дипломатически мисии в Лондон, Копенхаген и Берлин, скандирайки "Не мога да дишам", думите, които Флойд шепти, докато е притискан с коляно по врата в Минеаполис, Минесота миналия понеделник.

Стотици хора нарушиха мерките за социално дистанциране в Дъблин, Торонто Кардиф и Милано. Свещи в памет на починалия бяха запалени в полския град Краков, както и в иранския град Машхад, където хората обявиха своята подкрепа под хаштага #BlackLivesMatter.

В германската Бундеслига - първата в Европа футболна лига, която беше възобновена на фона на пандемията - играчите писаха съобщения под тениските си и, вдъхновени от NFL, „на коляно“.
Десетки американски градове пламнаха през последните седем дни в смъртоносни сблъсъци с полицаи за убийството на Флойд, чиято смърт се разглежда като символ на системна полицейска бруталност срещу афро-американците.
Протестите по света бяха сравнително мирни, въпреки че в Лондон протестиращите пред портите на Даунинг Стрийт скандираха „F ** k the police“.
Един от скандиращите развяваше черно-червения флаг на ANTIFA. Доналд Тръмп обвини крайнолявата групировка, че разпалва анархистко насилие по време на безредиците в Щатите.