Открийте ни и в

България

От Министерството на отбраната обясниха придвижването на военна техника по българските пътища

Вчера от учебен полигон „Ново село“ към Русе се е придвижвала автоколона, с която са транспортирани бойни машини „Брадли“

публикувано

на

Руски хакери срещу България: Има ли опасност за националната сигурност? (ОБЗОР)

От пресцентъра на Министерството на отбраната (МО) изпратиха съобщение във връзка с постъпили въпроси за придвижване на военна техника по националната пътна инфраструктура.

Вчера от учебен полигон „Ново село“ към Русе се е придвижвала автоколона, с която са транспортирани бойни машини „Брадли“. Днес от учебен полигон към Румъния се транспортират военнослужещи от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа. Придвижването е във връзка със завършило участие на формирование от Сухопътните войски на САЩ в съвместната българо-американска подготовка “Joint Training” на учебния полигон „Ново село“ , уточняват от Министерството.

Съвместната българо-американска подготовка “Joint Training”  се провежда от януари до юни тази година в рамките на планираните през 2021 г. съвместни учения на Българската армия в страната и чужбина. Формированията от Сухопътните войски на САЩ в Европа участват в нея на ротационен принцип, отбелязват от МО.

В “Joint Training”  участват сили и средства от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия. Съвместните учения повишават боеспособността на българските въоръжени сили и допринасят за оперативната съвместимост в национален и в съюзен формат, се посочва в съобщението.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено