Открийте ни и в

Български истории

От Ню Йорк до София с „Margarita“ и Rada & Subject To Change

Българката Рада Ангелова се утвърждава като агент на хитови Бродуей мюзикъли

публикувано

на

Сн.: Личен архив

На 14 октомври 2022 г. очаквайте новата песен на Rada & Subject To Change, “Margarita“, на всички по-големи музикални платформи включително Apple Music и Spotify.

За първи път песента звуча на живо в столичния клуб К.Е.В.А., а в Ню Йорк, където Рада живееше доскоро, се състоя премиерата на предишното й музикално предложение, нейния миниалбум „Експериментът“.

В „Margarita“ авторът разказва за желанието си за по-спокоен живот на по-спокойно място; едно голямо решение за промяна, което взима лесно с любимия си коктейл Маргарита в ръка.

Продуцент и съавтор на песента е канадският музикант James McLeod.

Българката Рада и "Експериментът" й в Ню Йорк

Рада или Рада Ангелова е родена и израснала в Пловдив, но заминава да учи в САЩ в студентските си години. Там открива магията на театъра и се утвърждава като агент на хитови Бродуей мюзикъли, между които „Котките“, „Чикаго“, „Стомп“, „Блу мен груп“ и много други.

Първите й стъпки в бранша започват с авторския й моноспектакъл „Когато тишината избухне“, поставен в Ню Йорк.

„Вярвах, че тук ще намеря моя път. Така и стана. Тук продуцирах първия си моноспектакъл „Когато тишината избухне“ и постепенно навлязох в професията на театралния агент.“

Рада не изоставя творчеството, дори след като се развива в бизнес средата на Бродуей, и постепенно се вдъхновява да пише музика.

Подхожда към това чисто експериментално поради липсата на опит; кръщава експеримента си „Subject To Change“ или преведено на български, „Подлежащо на промяна,“ защото иска да промени това, че е загубила връзката си с музиката.

Като малка тя пее в небезизвестния пловдивския хор „Детска китка“ и често обикаля Европа с неговите турнета. От там идва и вдъхновението й да учи в чужбина.

В семейството й няма артисти, но пък има големи фенове на английските групи „Бийтълс“, „Ролинг Стоунс“ и „Куин“. „Покрай тях открих своята музикалност и обич към английския език – въобще към музиката в цялостния й вид, чувственост.“

След серия опити и колаборации, първите й авторски песни стават реалност, а „Subject To Change“ се превръща в част от името и музикалния образ на българката.

Днес българката има дългогодишен опит в тази сфера и е представител на Бродуей продуценти и техните спектакли, които те искат да пратят на турне в цялата страна.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено