Открийте ни и в

Български истории

ОТ РЕДАКТОРА: BG VOICE отново на хартия и с повече от темите за вас

Има едно особено усещане да хванеш любимия български вестник в едно от нашите заведения в Чикаго и да прочетеш нещо интересно за живота в САЩ и България. Това усещане за част от една голяма, динамична и бързо развиващата се общност.

публикувано

на

Когато през март 2020 година спряхме печатното издание на BG VOICE при първата вълна на коронавируса, никой от нямаше представа за колко време и какво всъщност ни очаква. Надявахме се, че за няколко седмици това ще отмине и ще се върнем към нормалния си начин на живот. Година и половина по-късно животът е толкова по-различен и всичко се промени. Променихме се и ние. Пандемията ни отне роднини и приятели, разедини ни още повече, но ни направи и по-силни. COVID промени и нашия бизнес – затвърди онлайн журналистиката, но все още, без да създаде перфектен бизнес модел, от който тя може да се издържа. За тази година и половина загубихме най-стария български вестник в Чикаго – „България“, който спря да излиза изцяло след 19 години.

За българите, преживели комунизъм, демократични промени, емиграция, терористични атаки и сега пандемия, това се оказа поредното предизвикателство, което трябва да преодолеем. Китайският философ Конфуций го е казал – проклятие е да живееш в интересни времена.

Интересните времена обаче раждат интересни герои, драматични събития и обрати, нови открития и дори революции. А това е, което всеки журналист обича. За тази година и половина BG VOICE се превърна в абсолютния лидер сред българските медии зад граница – сайтът ни се посещава от рекордните над 1,3 милиона души всеки месец от всяка точка на света. Продължихме да подготвяме дигиталното издание на BG VOICE всяка седмица с надеждата, че някой ден отново ще се появи на хартия (но доскоро въобще не вярвах, че това ще се случи някога). През февруари отпразнувахме юбилейния ни, 10-и рожден ден, с парти, виртуален концерт с най-големите звезди на българската сцена (може да го намерите онлайн на сайта ни), инвестирахме повече във видео и ново съдържание с акцент върху темите, които ви вълнуват.

Говоря от името на целия екип, че сме изключително щастливи и се вълнуваме за това прераждане на хартия. Мнозина казват, че вестниците са отживелица, хартията е мъртва, да живее интернет! Но има едно особено усещане да хванеш любимия български вестник в едно от нашите заведения в Чикаго и да прочетеш нещо интересно за живота в САЩ и България. Това усещане за част от една голяма, динамична и бързо развиващата се общност. И ти си част от нея. Усещане за цялост.

От тази седмица BG VOICE отново е на хартия, макар и малко по-малък от преди и не в същия ежеседмичен ритъм. Вестникът ни отново ще бъде с вас с най-добрата селекция на теми от нашите репортери и редактори по целия свят – с акцент върху истории, които не сте прочели преди това в интернет, с разкази за интересни и успели наши сънародници, с полезни консултации по имиграционни, финансови и здравни теми, със забавни четива, любопитни вести, малки обяви и всичко онова, което очаквате от нас вече почти 11 години. BG VOICE остава вашият силен глас в американското общество!

А ние се надяваме на вашите предложения за теми, въпроси и сигнали, както и на подкрепата на българския бизнес в САЩ – само заедно може да задържим още дълго време това усещане за силна общност, което може да държите в ръцете си всяка седмица!

Благодаря ви за доверието и приятно четене!

Ясен

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА