Открийте ни и в

Коронавирусът

ОТ РЕДАКТОРА: BG VOICE с по-удобно дигитално издание заради коронавируса (ВИДЕО)

публикувано

на

Светът се бори с опасността от този нов и смъртоносен коронавирус. Изглежда, че решението на този етап е социалната дистанция – временна изолация и ограничаване на личните контакти. Успехът зависи от всички нас.

Междувременно точната, коректна и навременна информация е по-важна отвсякога.

Искам да ви уверя, че репортерите и редакторите на BG VOICE работят 24 часа в денонощието за последната, полезна и точна информация и новини, свързани с коронавируса. Знам колко е важно това за вас и вашите семейства.

С оглед на ситуацията, в следващите три седмици BG VOICE няма да печата хартиено издание. Правим това с цел да ограничим контактите на нашия екип от печатницата и разпространението, както и с факта, че много от местата, на които разпространяваме BG VOICE, ще бъдат затворени.

Но както обикновено, в сряда може да очаквате новия ни брой на нашия сайт bg-voice.com/print

Ако все още не сте се абонирали да получавате новия ни брой безплатно по имейл, направете го сега.

Още тази седмица ще представим нов, по-добър и по-удобен за четене вариант на дигиталното ни издание. Много по-лесно ще може да прелиствате и четете страниците на BG VOICE на вашия мобилен телефон, таблет или компютър. От там директно ще може да се свържете и с нашите рекламодатели, като кликнете на техните реклами и директно отидете на техните уебсайтове и фейсбук страници.

Свалете си и безплатното ни мобилно приложение BG LINKED, където може да пуснете безплатна малка обява в реално време или да се свържете с българските бизнеси – там са телефоните на всички наши ресторанти, които продължават да работят с доставка и поръчки to go – сега е моментът да се обединим и подкрепим българския бизнес.

Ако някой български бизнес иска да се включи в мобилното ни приложение и не го е направил, сега е моментът – за период от 1 година може да бъдете включени напълно безплатно.

Ако имате нужда от нещо, имате въпроси или сигнал, свързани с коронавируса или друга тема – пишете ни във Facebook страницата или на имейл [email protected]

Още веднъж искам да ви уверя, че нашият екип ще продължи да работи денонощно и да ви показва най-важното, свързано с коронавируса, и другите новини от България, Америка и света.

Благодаря ви за доверието – заедно ще преодолеем и това!

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Коронавирусът

BREAKING за Чикаго: Зелена светлина за отваряна на църквите

публикувано

на

Виж цялата статия
архив

Чикаго даде разрешение на църквите и другите места за поклонение да отворят вратите си за повече хора.

Новите указания позволяват на максимум 50 души на в помещеие или 25% от капацитета, което от двете е по-малко, стига да може да се поддържа необходимото социално дистанциране, според съобщение от офиса на кмета Лори Лайтфут.

Разрешението за църквите идва дни след Чикаго официално премина във фаза 3 от плана си за отваряне на щата след коронавируса. Чикагският департамент по обществено здраве обаче препоръчва възрастните хора или тези с компрометирано зраве да продължат да практикуват вярата си от дома.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

В Илинойс: Училищата могат да отворят за летни занятия

публикувано

на

от

Виж цялата статия
архив

Училища в Илинойс могат да отворят за класове през лятото със зпазване на строги санитарни мерки. Това важи за учебните заведения за деца от детска градина до 12 клас, като класовете ще са с не повече от 10 ученици. Всички трябва да спазват правилата за социална дистанция, дезинфекция на повърхностите и носене на маски.

Всеки училищен район обаче има право да реши дали да отвори училищата за лятото или не. По отношение на новата учебна година през есента губернаторът Джей Би Прицкър заяви, че не е сигурен дали ще разреши на училищата да провеждат занятия.

Властите в Илинойс оибявиха също така, че центровете за тестване за COVID-19 вече са отворени за всички.Губернаторът насърчи всеки, който наскоро е присъствал на масов протест, да се подложи на тест за коронавирус.

За последното денонощие в щата има 975 заразени с коронавирус и 72-ма починали.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Коронавирусът

Епидемиолози от Хонконг: Повечето заразени с коронавирус не го предават на никого

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Повечето коронавирусни инфекции са причинени от „свръхразпространители‘ – хора, които разпространяват заразата върху голям брой други хора, според ново проучване, проведено от група епидемиолози в Хонконг, цитирано от израелското англоезично издание The Jerusalem Post.

„Приблизително 20% от носителите на SARS-CoV-2 (новия коронавирус) са отговорни за 80% от всички случаи на предаване в Хонконг“, отбелязват изследователите. Те също така са открили, че всички инциденти с разпространението се случват на закрито. Освен това, изследователите открили, че 70% от заразените не са разпространили вируса на други.

„Свръхзаразяванията“ се случват повече, отколкото очаквахме, повече от това, което би могло да се обясни случайно. Честотата на „свръхпредаването“ е извън това, което бихме могли да си представим“, казва Бен Каулинг, един от съавторите на проучването, пред Business Insider. „“ Сега знаем кои мерки могат да бъдат най-полезни – ако бихме могли да спрем „свръхпредаването“ да се случи ние ще опазим най-много хора.“

Изследователите са изучили няколко клъстера със заразени в Хонконг, и въпреки че имало няколко причини за разпространението на коронавирус, начинът, по който повечето хора са били заразени с вируса, е бил в определени социални събития с участието на един човек, който е разпространил заразата.

„Като цяло мнозинството (51,9% или 539 / 1,038) инфекции със SARS-CoV-2 в Хонконг са били свързани с поне една от 135 известни групи“, отбелязват изследователите. „Останалите 38,9% заразени се отнасят единствено до внесени случаи, при които не може да бъде идентифицирано по-нататъшно локално предаване.“

Около 1037 случая са възникнали между времето, когато беше потвърден първият случай в Хонконг на 23 януари и 28 април.
Изследването беше публикувано на уебсайта Research Square, публикация, която е предпечатна, което означава, че тепърва предстои проверка и резултатите не могат да се считат за окончателни.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada