Открийте ни и в

Атланта

Мария Ангелова: от финансов директор до Пилатес учител в Атланта (ВИДЕО)

Защо Мария се отказа от шестцифрена заплата

публикувано

на

Да се откажеш от шестцифрена заплата и 20-годишна кариера в корпоративния свят на Америка, за да станеш пилатес инструктор. Това е историята на Мария Ангелова, която живее в Атланта. Срещаме се с Мария в нейното студио в Sandy Springs, красиво предградие на Атланта. Посреща ни със заразяващата си усмивка, завладяваща енергия и неподправен позитивизъм след интензивна тренировка.

Историята на Мария в Америка стартира преди точно 30 години, когато нейният баща е поканен като гостуващ професор в един от местните университети.

„Дойдохме в Щатите 92-ра година. Татко дойде за шест месеца, а аз тъкмо бях завършила подготвителната паралелка в 73-то училище с английски и руски. Tова беше една възможност за мен да дойда, за да практикувам моя английски. Почти 30 години по-късно сме все още тук“, започва разказа си Мария.

Провокативна учителка: с фурор в TikTok, над 200 000 я следват

Семейството й решава да остане в САЩ. Мария продължава обучението си тук. Завършва гимназия в Атинс, Джорджия, с пълно отличие. Бакалавърската си степен получава от University of Georgia. Мести се в Атланта, където защитава магистърска степен по бизнес администрация в Georgia State University. Започва да гради кариера във финансовите среди. Среща и бъдещия си съпруг. Няколко години по-късно решава да се премести в глобалния финансов център – Ню Йорк. Любовта обаче отново я връща в Атланта, където кариерата й продължава да расте с бързи темпове.

Собственик на половин Лондон: Как живее "най-подходящият ерген на Острова"?

Нейната страст към финансите и аналитичната й мисъл й помагат сигурно да катери стълбицата на успеха, достигайки до позицията на финансов директор в голяма корпорация. Въпреки успеха в работата обаче, Мария винаги е знаела, че нещо липсва в живота й.

Осъзнава, че това, което прави, не й носи удовлетворението, за което мечтае. Свободното си време често прекарва в близкото йога студио. Докато е все още в света на финансите, става сертифициран пилатес инструктор.

Годината е 2016-та. Мария взема едно от

най-важните решения в живота си

30-годишна обвинена: Принудила мъж да прави секс с нея

Събира сили да се срещне с тогавашния си мениджър и ментор и споделя с нея решението си. Бързо напуска офиса й, защото се страхува, че разговор с нея би я разколебал и отклонил от пътя, който вече е избрала за себе си. Отдава се на своята страст – да помага на хората да живеят по-здравословен и пълноценен начин на живот.

„Нарекох компанията Rebellious, защото почти всички ми казаха, че съм луда да си оставя офис позицията и да започна да се занимавам с нещо като пилатес“, разказва Мария с носталгия в гласа.

Решението й не среща подкрепата, на която се е надявала. Но въпреки липсата на солидна опора и разбиране от страна на близки и приятели, тя не спира да се бори и открива частно студио в едно от предградията на Атланта през есента на 2017 година.

Динамиката в моето семейство се промени. Аз бях тази със солидната позиция и стабилна заплата. Това създаде малко интензивна динамика между мен и съпруга ми. Много от приятелите ми не разбираха защо правя този вид промяна. И стана доста трудно в началото. Беше ми трудно, беше ми тъжно, не знаех какво правя, беше самотно, но това пък беше едно невероятно място за започване само нагоре“, спомня си днес Мария.

Не това обаче е било най-голямото препятствие по пътя й напред. Казва, че най-голямото предизвикателство в живота й е самата тя.

„И всъщност това е, което ме накара да се включа в много курсове за самопомощ, семинари, и сега това е част от услугите, които предлагам. Защото ако начинът, по който мислим, ни лимитира, просто няма как да се движим напред.“

От метач до един от най-богатите българи в САЩ - историята на Фил Филипов

Имало е и моменти, когато й е идвало

да захвърли всичко

и да се откаже. Все още помни вълнението, с което прочита неочаквано съобщение от стар приятел и колега, който й предлага финансова позиция на най-високо ниво само броени месеци след като стартира бизнеса си. Била е на крачка да приеме.

„Да бъда главен финансов директор винаги е било моя мечта. За това работих почти 20 години и за момент през главата ми премина мисълта, дали да приема и да се върна към вече познатото и да не трябва да се боря с всичките тези неща, които не разбирам, които трябва да науча, или да се върна към това, което знам. Трябваше сериозно да си помисля, но наистина осъзнах, че това, което сега правя, е това, което е моята цел в живота.“

Решава обаче да продължи да следва сърцето и интуицията си. Нейните клиенти са най-големият й мотиватор и да наблюдава техните трансформации е това, което я движи напред.

От финансов директор до Пилатес учител

От финансов директор до Пилатес учител

Шест години по-късно Мария е различен човек. От стресирана бизнес дама, тя се превръща в човека, който винаги е мечтала да бъде. Предава личния си опит и на своите клиенти.

„Когато виждаш как един човек, който има проблеми да се движи, започва да се движи, или човек, който е с болки, изведнъж няма болки и може да прави това в живота, което иска, или когато някой осъзнае, че слага спирачки върху мечтите си без някаква истинска причина, а просто заради страх, и този човек го осъзнае това и направи стъпки напред. Това за мен е просто едно невероятно преживяване да видя как хората растат и са щастливи.“

Днес Мария помага на стотици хора да преоткрият себе си. Учи ги на щастие, използвайки уникална комбинация от пилатес и техники за стимулиране на ума и справяне със стреса, която самата тя разработва.

Пише и

първата си книга

„Mind & Body – How to Live with Positivity, Passion & Purpose”. Готов е и преводът на български под името „Тяло и Дух – Живей с позитивност, страст и стремеж“, който ще бъде на пазара преди края на тази година.

Днес Мария е чест лектор на различни конференции на теми като фитнес, пилатес, личностни трансформации и много други.

„Моята дефиниция за успех е да живееш щастливо, да живееш удовлетворено и свободно. И това е, което аз искам да донеса не само на себе си, но и на моите клиенти“, приключва своя разказ Мария.

Казваме си довиждане с обещанието да се срещнем отново, а тя започва да се подготвя за следващия си клас, който нейните ученици очакват с нетърпение.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено