Открийте ни и в

САЩ

Още прояви за 24 май в Чикаго

Българската общност отбелязва Деня на българската азбука, просвета и култура с още прояви

публикувано

на

Освен с първия парад на българите в Чикаго и големия празничен събор, българската общност отбелязва Деня на българската азбука, просвета и култура с още прояви.

“Словото и багрите български” нарекоха срещата си за 24 май членовете на Лигата на българските писатели в САЩ и по света и Българските художници зад граница. За срещата в Чикаго бе и президентът на Лигата  Ангел Колев, специално пристигнал от Филаделфия. Той представи 10-ото юбилейно издание на годишния алманах на писателите “Любослов”, който тази година включва поезия и проза на 45 български автори живеещи в различни точки на света.

Над 2000 отбелязаха първия български парад и събор в Чикаго (ВИДЕО)

“Членове на Лигата имаме от 11 страни. От Америка, Европа, вече и от Япония. Една колежка, която е разказвач, къси разкази пише от Токио. Най-младият член на Лигата е Димитър Димитров от Париж. Мисля,че няма 30 години”, разказа Ангел Колев и допълни:

“В навечерието на празника на буквите ние организираме нов поетичен конкурс в който могат да участват всички желаещи, които пишат на български език, свободна тематика, краен срок за изпращане на книгите е 1 ноември”.

А художниците в навечерието на празника  отбелязват 15 години от своето обединение с обща художествена изложба в галерия “Багрена” край Чикаго с около 30 картини на творци от Ветровития град, Ню Йорк, от щатите Луизиана и Мериленд, както и от Париж.

За 15 години Български художници зад граница са представили  общо 40 изложби в различни градове на САЩ и по света.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА