Открийте ни и в

България

Още факти за злоупотребите с “Хемус”, прокуратурата предявява новите обвинения

Нови 8 души обвинени в пране на пари във връзка с магистралата

публикувано

на

Още факти за злоупотребите с "Хемус", прокуратурата предявява новите обвинения

Прокуратурата ще предяви повдигнатите нови обвинения по аферата с източените милиони за изграждането на автомагистрала “Хемус”. Девет души са обвинени за пране на пари, те са били шефове на кухи фирми като част от верига, през която са преминавали парите.

В прокуратурата дойде Борислав Колев, който е обвиняем още от миналата година. Неговото обвинение е прецизирано – остава за пране на пари, но са посочени нови факти и обстоятелства, установени от разследващите.

“Добавяне на факти и обсотятелства, които първоначално не са били известни или не са били ясни. Обвинението си е едно и също”, потвърди адвокатът му Христо Ботев.

Имение за 11 милиона на покоен богаташ в САЩ ще се подели от 119 роднини

В последната седмица като обвиняеми бяха привлечени още осем души – отново за пране за пари. Очаква се в прокуратурата да дойде още един от тях – Георги Георгиев от Лом. Борислав Колев е посочил пред държавното обвинение, че парите са минавали през фирмени сметки на Георгиев.

Според източници на БНТ разследването е към своя край и вероятно след предявяването на обвинянията за “Хемус” ще започне предявяване на материалите и изготвяне на обвинителен акт, който да бъде внесен в съда.

Златния касиер от Троян: да изнесеш 21 млн. от банка. Присъдата вече е ясна - 14 г. затвор

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено