Открийте ни и в

Интересно

Падението на Елън Дедженеръс – как Америка намрази любимата си водеща

“Тя не е някакъв демон, но живее в свой собствен свят на привилегии. Веднъж се обади на Стив Джобс, за да се оплаче, че шрифтът на телефона й не е достатъчно голям.”

публикувано

на

Сн.: fobres.com

Забавна, мила и приятелски настроена – тези думи щяхте да чуете за Елън Дедженеръс допреди само 6 месец. За по-малко от половин година интернет беше наводнен с ужасни истории за нея, които разкриват, че водещата, която е мила и добра на екрана, всъщност е студена и надменна в реалния живот. Как тази промяна се случи толкова бързо?

През февруари влогърката NikkieTutorials, която си изкарва прехраната като прави видеа за красота в YouTube, сподели колко зле се е почувствала, след като по-рано е била поканена да участва в шоуто на Елън.

“Всеки гост в шоуто на Елън си има собствена тоалетна, но аз нямах. Не ми позволиха да използвам и най-близката, защото беше запазена за “Джонъс Брадърс”.

Пред медиите в родината си влогърката сподели: “Сигурно бях наивна, но очаквах едва ли не да ме посрещнат с конфети. Вместо това ме посрещна гневна стажантка, която беше затрупана с работа.”

Тъй като не е била от големите звезди в шоуто, холандката не е получила никакво внимание от водещата преди предаването.

Два месеца след като NikkieTutorials сподели преживяванията си, комикът Кевин Портър призова феновете си в Туитър да му изпращат гадни истории за Елън Дедженеръс, като обеща, че за всяка една ще прави дарение от два долара на местна благотворителна кауза.

Стотици хора се отзоваха и обрисуваха водещата като егоистична и надменна. Макар историите да няма как да бъдат потвърдени, обвиненията срещу Елън започнаха да набират все по-голяма популярност:

“Когато бях на 15 имаше конкурс за ръчно направен бюст на Елън. Работих много усърдно по този и дори ѝ написах писмо. Няколко седмици по-късно тя го използва като реквизит за някаква игра и го даде на случаен човек с 500 долара, прикрепени към него.”

“Работих в заведение за хранене и сервирах на нея и на Порша. Тя написа писмо до собственика и се оплака за счупения ми нокът – не защото е бил в чинията й, а просто защото ми е бил на ръката. Предишната вечер бях работила докато затворихме и това се случи на следващата сутрин. Почти ме уволниха.”

“Работя на снимачната площадка на телевизионно предаване, което се снима до нейното студио. Това се случи на 50-ия рожден ден на отговорника за шоуто. Щяхме да правим специален обяд с месо на грил. Елън изпрати някого навън, за да ни накара да спрем, защото тя не ядяла месо. Тя е най-ужасната.”

“А) Тя има много “чувствителен нос” и задължително трябва да дъвчеш дъвка от купа пред офиса й, преди да говориш с нея. И ако реши, че й миришеш, трябва да се прибереш и да се изкъпеш.
Б) На нов член на екипа са казали, че тя си избира по един човек на ден, когото да мрази. Вината не е в теб, издръж и на следващия ден ще мраз някой друг. Той не е повярвал, но в крайна сметка се е оказало самата истина.”

Горе-долу по същото време Елън Дедженеръс сама даде повод за критики, като сравни имението си за милиони със затвор. Много потребители на социалните мрежи се възмутиха.

По време на карантината Елън Дедженеръс започна да прави шоуто си от дома си, заедно със само още четирима души от екипа. В края на април списание “Variety” излезе със статия, в която цитира двама анонимни служители на шоуто, които са споделили, че нямат никаква яснота колко и дали изобщо ще получат заплащане за времето, в което нямат възможност да работят.

Много американски предавания трябваше да съкратят персонала си или пък да им плащат по-малко, но поне са им дали яснота. По време на карантината Елън призова зрителите си да бъдат мили един с друг, но служителите й са на мнение, че самата тя не спазва съвета си. Списанието даде за положителен пример водещия Джими Кимъл, който платил на екипа на шоуто си пълни заплати от собствения си джоб.

След това Елън беше затрупана под лавина от неприятни истории, в които е замесена.

Бившият й бодигард разкри, че по време на “Оскар”-ите през 2014 г. той е трябвало да охранява Елън и семейството й. Мъжът сподели, че съпругата на Елън, Порша де Роси, е била много мила и по едно време е пожелала да го запознае с водещата. Когато обаче го е представила, Дедженеръс само му е хвърлила презрителен поглед и нищо не е казала.

Един бивш продуцент на шоуто й пък каза: “Тя не е някакъв демон, но живее в свой собствен свят на привилегии. Веднъж се обади на Стив Джобс, за да се оплаче, че шрифтът на телефона й не е достатъчно голям.”

През последните месеци обвиненията срещу Елън ставаха все по-сериозни и тази седмица продуцентската къща „УорнърМедиа“ започна разследване на шоуто на Елън Дедженерис за „токсична работна среда“, след като „Бъзфийд“ публикуваха материал по темата. В него става въпрос за лошо отношение към служителите и създаване на атмосфера на страх, пишат световните медии.

Според различни източници продуцентите на предаването не проявявали толеранс за спешни семейни случаи, въвеждали необичайни правила и карали недоволните служители да си мълчат.

В един от случаите жена си взела отпуск след опит за самоубийство и когато се върнала на работа станало ясно, че позицията й е елиминирана. Друга чернокожа служителка посъветвала продуцент, че е полезно екипът да премине обучение за расово разнообразие, но била скастрена.

Повечето обвинения за лошо отношение са насочени предимно към старши мениджмънта на предаването, като от „Бъзфийд“ коментират, че не са открили уличаващи случки със самата водеща Елън Дедженерис.

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Интересно

Не е за вярване: „Ловът на вещици“ продължава

В много страни по света се избиват хора по обвинение за вещерство

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Flickr

По инициатива на католическата помощна организация „Missio“ 10 август бе обявен за Международен ден на борба срещу „лова на вещици“. Говорителят на организацията Йорг Новак от години обикаля из голяма част от развиващите се страни и събира доказателства и дори снимки, документиращи престъпления срещу жени, нарочени за вещици.

Лични или колективни нещастия като болести, необясними смъртни случаи в семейството, загуба на реколта, но и омразата, завистта и алчността сред хората често ги е карала да търсят някакво прагматично обяснение за сполетелите ги беди. Именно така се раждат гоненията на „вещици“ и всякакви други „зли сили“. В това отношение ситуацията не се е променила много и до наши дни, разказва „Дойче веле“. В редица случаи демонизирането на определени хора се прави с цел да се извлекат и лични облаги.

 Проблем и през 21 век

В Европа ловът на вещици продължава от 15-ти до 18-ти век. Кулминацията е достигната между 1560 и 1630 година, казва професорът по история от Университета на Саарланд Волфганг Берингер. По негови предположения за тези 70 години по подобни обвинения са били умъртвени между 50 000 и 60 000 души. За да се види колко масови са били тези гонения, той добавя един факт: дори големи за онова време градове като Кьолн или Хамбург тогава са имали не повече от 40 000 жители. Той посочва и още нещо куриозно: през 20 век в цял свят са били убити повече хора, обвинени във вещерство, отколкото за целия 300-годишен период на лов на вещици в Европа. Повечето от тези престъпления са били извършени в страни от Третия свят.

Между 1960 и 2000 година в Танзания например са били умъртвени приблизително 40 000 души, обвинени за връзки със зли сили. Под заплахата от такива обвинения в Танзания попадат например хора с албинизъм – рядко срещано, наследствено заболяване, при което липсва пигмент в очите и кожата. В страната съществува поверието, че от органите на хора с албинизъм могат да се приготвят ценни лекарства. В Гана пък често си обясняват раждането на деца с недъзи с теорията, че майката е извършвала тайнствени заклинателни ритуали.

В Конго много от семействата се отказват от т.нар. вещерски деца. Често става дума за извънбрачни деца или деца, родени в резултат на сексуално насилие над жени. А това престъпление е обичайно оръжие на въоръжените милиции в Източната част на Конго. Католическата организация „Мissio“ поддържа свой център, в който приютява и се грижи за подобни отхвърлени деца.

 Ловът на вещици“ в Европа

 В Европа истинското преследване на вещици започва чак през 15 век, когато Римокатолическата църква променя позицията си и обявява, че вещици навярно все пак съществуват. От приемането на християнството в ранното Средновековие до въпросния 15 век Църквата застъпва противоположното мнение, говорейки за „духовна заблуда“.

Промяната в позицията й настъпва под влиянието на започналата Реформация и отлива на католици. Тъкмо по това време ловът на вещици става най-масов, защото както Църквата, така и държавните съдилища са убедени, че има вещерство. Легалното им преследване продължава чак до средата на 18 век.

В Европа обаче по всяко време е съществувала опозиция срещу представата за наличие на вещици, както и срещу онези власти, които са устройвали лов на вещици. През 17 век тази опозиция става особено силна, а през 18 век тя окончателно успява да се наложи. Това затваря една тъмна страница в историята на Европа.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Любопитни факти за Хелуин, които може би не знаете (СНИМКИ)

Вълнуващият празник се отбелязва днес по редица места по света

публикувано

на

от

Виж цялата статия
СН: БТА

Малки и големи по целия свят с вълнение отбелязват Хелуин. По случай днешния празник „Factretriever“ ни споделят любопитни факти за любимото тържество на децата.

– За направата на първите тиквени фенери е използвана ряпа.

– Хелоуин е вторият най-комерсиален празник след Коледа.

– Думата „вещица“ идва от староанглийски и означава „мъдра жена“.

– Хелоуин е съпътстван от някои фобии – фазмофобия (страх от призраци), викафобия (страх от вещерство), никтофобия (страх от тъмно). Страхът от самия празник е известен като самхаинофобия.

– Петдесет процента от малчуганите предпочитат да получават шоколадови бонбони за Хелоуин, 24 процента – нешоколадови, а 10 процента – дъвки.

ОТ РЕДАКТОРА: Политически Хелуин

– Рекордът за най-бързо издълбаване на образ върху тиква е 24.03 секунди и принадлежи на Стивън Кларк.

– Черният и оранжевият цвят традиционно се свързват с Хелоуин. Оранжевото символизира сила и издръжливост, а заедно с кафявото и златното – прибиране на реколтата и есента. Черното обикновено е символ на смъртта и мрака и служи за напомняне, че навремето Хелоуин е бил фестивал, маркиращ границите между живота и неговия край.

– Празникът е повлиян от древноримския фестивал Помона, организиран в чест на богинята на плодовете и изобилието със същото име.

– Хари Худини – един от най-известните и загадъчни илюзионисти, живели някога, умира в нощта на Хелоуин през 1926 г.

– Смята се, че дете, родено на Хелоуин, притежава способността да разговаря с духове.

– В редица страни, сред които Франция и Австралия, празникът е смятан за нежелано и твърде комерсиално американско влияние.

– Салем, Масачузетс, и Анока, Минесота, са самопровъзгласилите се световни столици на Хелоуин.

– Според класификацията тиквата е плод, а не зеленчук.

– Бостън, Масачузетс, държи рекорда за много тиквени фенери, запалени едновременно – 30 128.

– Класическият хорър „Хелоуин“ е заснет за 21 дни. Звуците от намушкване във филма са произведени от забиването на нож в диня.

– В Белвил, Мисури, е незаконно човек да иска бонбони на празника, ако е над 13-годишна възраст.

– В Дъблин, Джорджия, е незаконно хора над 16-годишна възраст да носят маска и слънчеви очила, или да покриват по какъвто и да е друг начин лицата си на Хелоуин.

– В Алабама законът забранява преобличането като свещеник или монахиня на празника.

– Торбичката с лакомства, която едно дете събира на Хелоуин, съдържа средно 11 000 калории.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Интересно

Борат дари $100 000 на бавачката на българката Мария Бакалова

„Г-жа Джоунс е най-автентичните хора, които съм срещал“

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Amazon Studios

Актьорът Саша Барон Коен, който изигра едноименния герой Борат, дари 100 000 долара на църквата, в която членува жената, участвала във филма му като бавачка на дъщеря му Тутар – българката Мария Бакалова.

62-годишната Жанис Джоунс от Оклахома става една от неволните звезди в Борат, а самият Коен я нарича един от най-автентичните хора, които е срещал.

Мария Бакалова изпревари и Борат - оглави класацията на IMDB за най-популярни актьори

Заради участието й във филма и впечатлението, което е направила на зрителите и на екипа, Коен решава да дари пари на църквата, в която Джоунс членува.

„Не можах да повярвам. Това просто ме взриви“, казва пастор Дерик Скоби от баптистката църква „Ебенезер“ в Оклахома.

С парите щяла да бъде подпомогната цялата общност, която се опитва да се бори с ледените бури и прекъсването на тока, вместо да отиде в самата църква.

Борат: Истинска пародия ще е ако Мария от България не спечели Оскар

„Някои неща са малко рисковани във филма, но той има добро сърце“, каза още пастор Скоби.

Той обясни и каква е Джоунс в реалния живот. Тя не се прибирала в дома си, а помагала на пострадали граждани от бурята, които били настанени в църквата.

Джоунс участва в няколко сцени във филма, след като е помолена да гледа измислената 15-годишна дъщеря на Турат, изиграна от Мария Бакалова.

Госпожа Джоунс отклонява коментари, направени от Борат и насърчава Тутар да бъде „щастлива“ и й казва да „използва мозъка си, защото баща й е лъжец“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Всички права запазени © BG VOICE е най-влиятелният български вестник в Чикаго, САЩ и Канада BG VOICE is the Bulgarian newspaper leader in Chicago, USA and Canada

Повече в newsletter, Елън Дедженеръс, малтретиране
Ваксина срещу COVID-19: Кога?

Изпитанията на 23 препарата са в най-напреднала фаза

Затвори