Открийте ни и в

Вашите пари

Пазарът на жилища в САЩ: Локацията е по-важна от имота

Какво е от значение при продажбата на дом в момента

публикувано

на

BG VOICE започна поредица за 12-те най-важни неща, които трябва да знаете за пазара на недвижими имоти. Досега разказахме за цената на имота и за това, че той струва толкова, колкото купувачът реши да плати за него. Обяснихме подробно и за това как трябва да изглежда жилището, когато го продаваме, и отговорихме на въпроса дали ремонтираният имот ще се продаде по-скъпо. Наблегнахме и на това, че в крайна сметка всичко на пазара на имотите е въпрос на договорка. Представяме ви последните важни теми, които характеризират жилищния пазар.

 Датите – от голямо значение

Много често съм споменавала и в предишните броеве, че договорът за покупко-продажба трябва да се следи много точно. Всяко едно забавяне или недоглеждане от която и да е страна може да доведе до това другата да развали договора, а това автоматично ще коства излишни средства и пропиляно време. Например, ако адвокатът на купувача трябва да даде отговор, свързан с инспекцията на дома до определена дата, а той се забави с един ден, то продавачът може да реши да не взема предвид исканията за поправки от страна на продавача и да не ги направи. Ако купувачът има проблем с това, то той може да рискува капарото, което вече е дадено, за да може да гарантира, че има интерес за покупката. Същото важи и за всяка следваща дата след това, както и за деня на осъществяване на сделката.

Локация, локация, локация

Защо винаги казваме, че не имотът определя цената толкова, колкото физическото му местонахождение? Когато купувате имот на добра локация, това се смята за добра и дългосрочна инвестиция. В нашия бранш казваме, че е по-добре да купиш най-лошата къща в най-хубавия район, отколкото най-хубавата къща в най-лошия. Когато изберете този начин на инвестиране, то вие имате най-добрия шанс да възвърнете инвестицията си, плюс максимум печалба. Защо ли? Ще бъде по-лесно да се продаде веднъж след като сте я ремонтирали. Когато закупите пък хубав имот в лош район, тогава статистически няма да може да имате тази възвращаемост на вложеното от вас.

Недостатъците са по-видими

Купувачите винаги забелязват първо недостатъците и чак след това положителните неща.

Както вече споменах, не можем да накараме всеки купувач да хареса всеки имот.

Дори след като сте похарчили $30,000 за нова кухня и други $10,000 за нова баня, първото нещо, което купувачът ще забележи, е килимът, който в неговите представи трябва да бъде подменен с паркет. Или пък просто не харесват плочките, които сте избрали, пък било то да са едни от най-скъпите. Така че внимавайте с похарчените средства, когато става въпрос за препродажба. Друг е въпросът, ако този ремонт сте го направил преди 2 години, когато още не сте мислил да продавате дома си. Тогава сте го правили за свое собствено удоволствие и сте имали цели две години да му се наслаждавате – пари, добре похарчени, нали?

Идеалният вариант за цената

Дори да искате да продадете бързо, ще имате нужда от ориентировъчна цена, от която да решите за крайната такава. Определянето на цената на имот е едно от най-големите решения в процеса на продажбата. Когато се спрете на прекалено висока, рискувате имотът ви да стои дълго време на пазара, което автоматично ще накара хората да се замислят, че има нещо нередно в него. Също така ще направи другите имоти, които се продават в момента в близост до вашия, да изглеждат много по-привлекателни. Най-лошото, което може да се случи въобще, е да няма интерес от купувачи дори да я огледат. Статистически колкото по-дълго един имот стои на пазара, толкова по-ниска ще е крайната му продажна цена. Ако решите да сложите прекалено ниска цена – отговорът е ясен – ще ви струва много. Най-оптималният вариант е да имате достатъчно информация, предоставена от агента, с когото работите, за да можа да прецените правилно каква всъщност е истинската пазарна цена – тогава може да предизвикате такъв интерес (особено ако имотът е добре поддържан), че дори да имате повече от един заинтересуван купувач, което автоматично ще покачи цената от само себе си.

Ще очаквам вашите предложения за тема на броя. Ако има други теми, които ви интересуват и искате да обясня в детайли, моля ви да се свържете с мен директно. Не забравяйте, че най-важна е първата стъпка. Добре информираните клиенти взимат най-добрите решения.


„Като агент на недвижими имоти, аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА