Открийте ни и в

Спорт

С решение на съдиите: Пулев победи Форест (ВИДЕО)

публикувано

на


Кубрат Пулев победи Джери Форест в мач в Лос Анджелис след единодушно решение на съдиите. Българинът доминираше в десетте рунда на срещата.

Мачът се забави след като Кубрат Пулев имаше проблем с ръкавиците на опонента си Форест (повече по-надолу в статията)

Ето как се разви двубоят рунд по рунд.

Първи рунд

Джери Форест започна по-активно двубоя. Кобрата удари тежко съперника си в тялото. Ляв прав на Форест в тялото на българина. Американецът пробва нялколо леви прави удари. Кубрат изчакваше съперника му да се открие. Мощни викови “Кобра, Кобра” огласиха залата. Пулев вкара десен прав. Ляв прав удар вкара Кобрата. Малко преди гонга Пулев вкара добър удар в равностойния първи рунд.

Втори рунд

Кобрата вкара ляв прав удар. Българинът притисна Форест във въжетата. Двамата боксьори заиграха по-позиционно. Кубрат Пулев вкара първо десен, а после и ляв прав удар. Серия от точни удари за Кобрата. Втората част определено бе спечелена от Пулев.


Трети рунд

Десен прав удар вкара Кубрат. Джери Форест показа умора, но успя да вкара кроше в главата на Кобрата. Американецът опита да е по-активен. Страхотен ъперкът на Кубрат Пулев.Дясно кроше на българина порази Форест. Още един десен ъперкът на Кубрат и още един точен удар за Кобрата точно преди гонга. Нов рунд в полза на българския боксьор.

Четвърти рунд

Страхотен десен удар на Кубрат Пулев в началото на 4-ата част. Джери Форест вкара дясно кроше в главата на Кобрата. Мощни атака на Кубрат Пулев, при които вкара около 5-6 мощни удара в главата на Форест. Ляв десен на Кобрата попадна в целта. десен прав и дясно кроше в полза на Кубрат. Гонгът спаси Джери Форест.


Пети рунд

Кобрата стартира мощно. Десен ъперкът и дясно кроше. Още един десен прав в гравата на Форест. Още един десен прав за Кобрата. Джери Форест търсеше клинча. Кобрата вкара още два точни удара в главата на Джери Форест. Ъперкът на Кубрат Пулев влезе в главата на американеца млако преди края на рунда.

Шести рунд

Кубрат Пулев стартира с ляв прав удар. Българинът вкара още един точен удар. Десен ъперкът на Пулев. Форест се опита да е равностоен. Два леви прави точни удара за Кубрат Пулев. Още един рунд в полза на българина.

Седми рунд

Кубрат Пулев се опитва да държи дистанция. Хубав ъперкът на Кубрат Пулев. Последва дясно кроше за българина. Дясно кроше и ляв прав в актива на Кобрата. Поредица от удари в полза на българския боксьор. Кобрата нацели здраво главата на Форест. Американецъгт се оттегли в ъгала си накуцвайки.


Лекар се качи на ринга и прегледа Джери Форест.

Осми рунд


Кубрат Пулев започна активно – 105:34 точни удара в полза на Българина до момента. Мощна канонада от удари на Кобрата в тялото и главата на Форест. Кобрата контролираше мача изцяло. Ляв и десен прав на Кубрата Пулев попаднаха в целта. Американецът успя да вкара дясно и ляво кроше в главата на българина малко преди гонга

Девети рунд

Джери форест се опита да атакува, но отнесе дясно кроше във главата. Размяна на удари. Кобрата засрещна Джери Форест с десен удар. Американецът опита да атакува хаотично, но Кобрата се движеше отлично на ринга. Няколко десни крошета на Кубрат влязоха в целта.

Преди десетия, последен рунд:

Десети рунд

Последният рунд започна активно за Джери Форест, който губеше убедително по точки. Американецът вкара ляво и дясно кроше. Кобрата контраатакува и вкара няколко добри удраи в главата на съперника си. Кобрата вкара десен прав в главата на Форест.
Кобрата вдигна победоносно ръка след края на 10-ия рунд.

ПРЕДИ МАЧА

Кубрат Пулев отказва да се бие с противника си в Лос Анджелис Джери Форест защото вижда проблем с неговите ръкавици.

Кубрат Пулев не одобрява избора на своя съперник и обяви на организаторите, че при това положение мач няма да има. Според българина проблемът е, че въпросните ръкавици са използвани. А американецът не желае да използва някой от останалите два налични чифта. Двубоят със сигурност ще се забави заради непредвидените обстоятелства.

Оказа се, че Форест не може да си вкара ръцете в ръкавиците, с които Пулев имаше проблем.

В крайна сметка от щаба на Пулеви предоставиха на Форест чифт ръкавици на Тервел. Те са в бяло, зелено и червено – същите цветове, с които на ринга ще излезе и Кубрат.

Кубрат Пулев одобрява един от чифтовете ръкавици на своя съперник и ги маркира с химикал, за да е сигурен, че те няма да бъдат подменени в минутите преди двубоя. Форест обаче се оплаква, че въпросният чифт му е малък и неудобен. Заради забавянето организаторите обсъждат дали да не преместят сблъсъка след този на Тервел Пулев и Сергей Ковальов.

Организаторите решиха да преместят един от изпълнителите и сега на сцената има музикална програма.

Сред зрителите в залата са номинираната за “Оскар” актриса Мария Бакалова и певицата Соня Васи.

За Кобрата мачът ще е първи на ринга от близо година и половина.

През декември 2020-а той загуби от Антъни Джошуа.

По време на паузата Пулев победи ММА боеца Франк Мир в Triad Combat. Сега той е оптимист и вярва, че ще стигне до трета битка за световната титла в тежката категория.

Срещата на Кубрат Пулев-Джери Форест е подгряващ за мача на по-малкия му брат Тервел срещу Сергей Ковалев

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено