Открийте ни и в

България

Пак скандал: Депутатите в спор за зелените сертификати в парламента 

Проф. Костадин Ангелов сравни COVID ваксината с предпазните средства за СПИН

публикувано

на

Сн.: БТА

За пореден път депутатите обсъждат това дали в Народното събрание да се влиза със зелен сертификат. Проекторешението е внесено от “Продължаваме Промяната” и “Демократична България”. Точката е внесена извънредно в дневния ред, след като в четвъртък правната комисия реши депутатите да ходят на работа с COVID сертификат. Малко по-рано в пленарна зала имаше отново спор по темата, след като от ИТН и “Възраждане” заявиха, че не са били поканени на извънредното заседание в сряда на здравната комисия, където мярката също беше приета. 

Предложението е достъпът до сградата на парламента да става само след представяне на зелен сертификат, PCR или антигенен тест, направени съответно не по-рано от 72 или 48 ч. 

Ако гласуването сега в пленарна зала се одобри, то новите правила ще влязат в сила от 24 януари. 

Решено: Депутатите ще ходят на работа само със зелен сертификат

Разходите за антигенните тестове за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, служителите на администрацията на парламента и представителите на медиите да се покриват от бюджета на парламента, е предвидено в проекторешението. Това няма да важи за самите депутати и те ще си плащат сами бързите антигенни тестове.

Депутатът от “Възраждане” Елена Гунчева поиска да се свика отново Комисията по здравеопазване. 

“Има умрели ваксинирани. Какво означава, че сте ваксинирани – също се заразявате, разболявате и умирате. Какво доказвате с този зелен сертификат, документ? Вие предизвиквате гражданска война. Обществото е разделено. Обществото смята, че ваксинирането и зеления сертификат не помагат. Пречат на правото на труд и на образование. В момента предлагате да се ограничат и политическите права на гражданите”, заяви тя. 

Интрига в НС за здравната комисия: ИТН и Възраждане не знаели за заседанието

Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш здравен министър проф. Костадин Ангелов заяви, че ваксинацията предпазва до голяма степен – 92% на ефикасност. 

“От 100 ваксинирани, 8 няма да са защитени. Другите 92 ще са предпазени от тежко заболяване и смърт. Българските граждани трябва да чуят, че ваксините пазят. Представяте ли си това да се беше случило със СПИН, че не трябва носим предпазни средства. Сега нямаше да има живи хора в тази зала”, каза той.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено