Открийте ни и в

България

Парламентът решава за военната помощ за Украйна

Ето каква е програмата на депутатите

публикувано

на

Депутатите се очаква да вземат решение за предоставяне на военна и техническа помощ на Република Украйна, това е записано като първа точка на редовното заседание на НС.

Предстои и разглеждането на Проект на решение за възлагане на Министерския съвет да окаже военно-техническа помощ на Украйна и Проект на решение за предприемане на мерки във връзка с войната в Украйна. Очаква се депутатите да подложат на второ гласуване Законопроект за ратифициране на Договора (Писмо за предлагане и приемане на оферта/Letter of Offer and Acceptance – LOA) за допълнение и изменение към Международен договор (LOA) BU-P-AAD „Sidewinder AIM 9X Блок II ракети, свързани материали и услуги“.

Кирил Петков: Зеленски поиска да ремонтираме тяхната военна техника, а не военна помощ

Предстои първо гласуване на промените в Закона за данък върху добавената стойност, както и първо гласуване на Законопроекта за изменение на Закона за обществените поръчки. Ще бъде решено за за създаване на Временна комисия за разглеждане на всички меморандуми и писма за намерения, подписани от правителството за периода от 12 май 2021 г. до 20 април 2022 г.

Депутатите ще подложат на първо гласуване Законопроекта за изменение на Закона за енергетиката.

Предстои да бъдат избрани двама членове на Съвета за електронни медии, процедурата е предвидена като точка първа за четвъртък, 5 май 2022 г.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА