Открийте ни и в

България

Парламенът отхвърли идеята на “Възраждане” за отпадане на ДДС на храни и лекарства

По време на гласуването “за” бяха 73 депутати, 66 народни представители -“против”, а 48 се въздържаха

публикувано

на

Народното събрание отхвърли на първо четене проекта на “Възраждане” за нулева ставка на ДДС за основни храни, лекарства и енергоносители.

По време на гласуването “за” бяха 73 депутати, 66 народни представители -“против”, а 48 се въздържаха.

Идеята на партията на Костадин Костадинов е да бъде въведена нулева ставка на ДДС за доставката на някои стоки, сред които хранителни продукти и напитки от малката потребителска кошница, вода и доставка на природен газ, електроенергия и централно отопление за бита, лекарства и медицински изделия. Повече за предложението на “Възраждане” – четете тук.

“Четири месеца управляващата коалиция отказва да обсъди законопроекта, който предвижда лекарствата да са с нулева ставка”, изтъкна Цончо Ганев от партията вносител. “Повече от два месеца имаме бушуваща финансова криза у нас и в целия свят”, добави той.

“Вашето предложение е неизпълнимо, популистко”, отговори му Искрен Митев от “Продължаваме промяната”. “Доста време мина, не видяхме да сте направили в него корекции както обещахте и, когато излизате и казвате от трибуната неистини, сетете се, че има хора, които разбират от това, работят, ще вземат най-добрите мерки”, препоръча представителят на управляващите.

От “Има такъв народ”, както и вчера, така и днес, отново настояха в пленарната зала да дойде министърът на финансите или негов заместник.

“Да знаем ще правим ли нещо с ДДС, ще го променяме ли, да знаем какво да правим с този законопроект”, обясни Пламен Абровски. Колегата му Любомир Каримански поиска от председателя на Народното събрание да не се допуска, когато се разглежда конкретен закон, да има обща политическа пропаганда.

“Законопроектът е внесен от депутати, така че не е наложително присъствие на членове на Министерския съвет”, обясни председателят на парламента Никола Минчев.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА