Открийте ни и в

България

Партиите с безплатни офиси. Първият – за ГЕРБ

публикувано

на

сн. Архив

Управляващата партия ГЕРБ ще използва безвъзмездно държавните офиси, в които се помещава централата й. Това става ясно от решение на Министерския съвет, което е първото подобно, след промените в Закона за държавния бюджет от юли 2019 г., съобщава „Свободна Европа“.

Ползването на безплатни офиси от политическите партии стана възможно при приемането на промените, с които партийната субсидия бе намалена на 1 лв. през миналото лято. Тогава ДПС успяха да прокарат свое предложение за поправка в Закона за политическите партии, според която вече стават законни безлимитните дарения от физически и юридически лица, неправителствени организации, както и ползването на безплатни държавни офиси. В тях не може да се упражнява стопанска дейност.

През декември държавната субсидия за партиите бе увеличена до 8 лв., но въпреки това се запази възможността за финансиране и от страна на бизнеса, както и безвъзмездното използване на офиси, които са частна държавна собственост.

На въпрос на Свободна Европа дали и други партии са получавали офиси за безвъзмездно ползване от пресцентъра на МС отговориха, че към момента е прието само това решение въз основа на разпоредбите в редактирания през юни 2019 г. закон.

Право на безплатни офиси имат също БСП, ДПС, ВМРО, НФСБ, „Атака“ и „Воля“. Централите на първите две партии също се помещават в държавни имоти, а ВМРО използва собствен имот в центъра на София.

От 1990 г. досега партиите използваха офисите си на преференциални цени, многократно по-ниски от пазарните.

Коментирайте

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

България

Борисов: Ще има смени в кабинета след вота на недоверие

„Както разбрах ДПС ще го подкрепят изцяло, отново се събраха с БСП, вече се завърнаха да си работят заедно“, посочи още Бойко Борисов

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Смени в кабинета може да се очакват след вота на недоверие, ще бъде голям ремонт, заяви в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

Колегите ме убедиха преди вота да не влизаме в парламента за промените, отбеляза още той.

„Както разбрах ДПС ще го подкрепят изцяло, отново се събраха с БСП, вече се завърнаха да си работят заедно“, посочи още Бойко Борисов.

Той коментира отговорността на правителството и коалиционните партньори да не се „цепи” държавата точно сега, защото идните месеци до декември светът ще влезе в тежка криза.

„Днес с цялата си отговорност на най-опитния политик казвам, че през октомври, ноември, декември светът ще влезе в тежка криза“, каза премиерът. Той припомни, че утре предстои най-важният Европейски съвет, на който ще се обсъжда освен за бюджета, така и за подкрепата за страните за коронавируса.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Всички пътуващи до Гърция трябва да попълнят електронни формуляри

Властите уточняват, че данните за контакт в Гърция, който трябва да фигурират във формуляра, се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната

публикувано

на

от

Виж цялата статия

До 31 август всички пътуващи към Гърция трябва да попълнят електронни формуляри PLF (Passenger Locator Form). Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Властите уточняват, че данните за контакт в Гърция, който трябва да фигурират във формуляра, достъпен на следния адрес https://travel.gov.gr , се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

До 29 юли се въвежда временно ограничение на влизането от България на всички сухопътни и жп гранични пунктове, с изключение на ГКПП Кулата – Промахон. Влизането ще е възможно на този граничен пункт само с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

Ограниченията не се прилагат по отношение на притежатели на разрешително за престой или основно местожителство в Гърция, преминаването на товарни автомобили за превоз на стоки, както и пътуващи по абсолютно наложителни бизнес или служебни причини, което се доказва със съответния документ.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Бойко Борисов: Има каса, ама ти си носиш чекмедже

„Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща. Занасяш, подреждаш. По една шепа лекарства пия“, коментира Борисов

публикувано

на

от

Виж цялата статия

„Какво се вижда, че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара. Има каса, ама ти си носиш чекмедже. Има четири рафта под телевизора, три рафта под гардероба, няколко гардероба, четири чекмеджета.

Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща. Занасяш, подреждаш. По една шепа лекарства пия. Как пък знае тоя човек, къде да снима“. Защо не снима друго чекмедже. Така Борисов коментира клипа, който изтече в медийното пространство.

Видеоклип показа: Борисов все пак спи с пистолет до главата, а пачките с евро не са монтаж (ВИДЕО)

„Добре че го пуснаха тоя клип, в паника го пуснаха. Някой е стоял до мен, правил запис, аранжирал“, продължи премиерът.

Борисов коментира разпространеното по-рано видео от спалнята му, откъдето бяха пуснати снимките с чекмеджето и спалнята му.  Това стана по време на инспекция на Околовръстното шосе с неговия джип заедно със заместник-министъра по регионалното развитие Николай Нанков

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама

Най-четено