Открийте ни и в

Новини

Патолог: Джордж Флойд е починал от сърдечна аритмия

bgvoice

публикувано

на

Сн.: АП/БТА

Джордж Флойд е починал от „внезапна сърдечна аритмия“ поради основното си сърдечно заболяване. Това заяви медицинския експерт по защитата на Дерек Шовин.

Д-р Дейвид Фаулър, бившият главен медицински специалист в Мериленд, застана пред съда в събота сутринта, след като съдия Питър Кахил отхвърли искането за защита за оправдателна присъда. Противно на всички други медицински експерти, включително д-р Андрю Бейкър, главен медицински експерт в окръг Хенепин, който извърши аутопсията на Флойд, Фаулър заключи, че чернокожият мъж е претърпял сърдечен арест по време на задържането му от полицията.

Сред „значимите допринасящи условия“, които той изброява, е наличието на фентанил и метамфетамин, параганглиом – секретиращият адреналин тумор, който Флойд е имал – и излагането му на отработените газове от автомобила, което може, заяви Фаулър, да доведе до известна степен на отравяне с въглероден окис. Фаулър също така каза, че Флойд имал „разширено сърце“, което означава, че се нуждаел от повече кислород, за да функционира, и че употребата на метамфетамин повишавала риска от сърдечна аритмия.

Бившият началник на Шовин свидетелства, че при ареста на Флойд са нарушени правилата за употреба на сила от полицията
Кардиологът, който в понеделник свидетелства в полза на обвинението, д-р Джонатан Рич, беше казал пред съдебните заседатели, че докато сърцето на Флойд е „значително“ уголемено, това не е непременно допринесло за смъртта му. Всъщност, каза Рич, това би могло да се очаква при човек, който страда от високо кръвно налягане и по същество е удебеляването на мускула, което той описва като „изключително силно“.
Фаулър съобщи, че има доказателства, че Флойд е страдал от високо кръвно налягане, имал е и тумор, понякога свързван с хипертония при някои хора – параганглиома. Според Фаулър каза, че уголеменото сърце на Флойд би се нуждаело от повишени нива на кислород и би могло да се види, че той се бори да се справи с пренапрежението и стреса.
Патологът обясни, че Флойд е имал и значително стесняване на всички артерии на сърцето си.
– Стесняването може да се случи навсякъде нагоре и надолу по артерията. Когато се появи близо до аортата, ние наричаме това проксимално. Ако се случи в края, ние го наричаме дистално “, каза той. Фаулър каза, че значителното стесняване на Флойд е проксимално, което означава: „За съжаление цялата [тъкан на] сърцето му е била подложена на намалено снабдяване [с кръв и кислород].“
Лекарят продължи да обяснява механиката на проводимата система и „сърдечния пейсмейкър“, който генерира „подреден двоен удар на сърцето“, казвайки на съдебните заседатели, че ако елементите се задействат в неподходящо време, „нямате поток и се получава аритмия ‘.
Там, където 70 до 75 процента запушване се счита за рисков фактор за подобно сърдечно събитие, една от артериите на Флойд показва 90 процента стесняване.
Фаулър също така говори за въздействието на адреналина върху ускоряването на сърцето – вещество, което би могло да се движи през тялото на Флойд поради реакцията „битка или бягство“, предизвикана от взаимодействието му с полицията. „Адреналинът [също] е вазоконстриктор. Той стеснява артериите“ – обясни той.
Що се отнася до значението на реда, в който факторите се появяват в смъртния акт, Фаулър каза на съдебните заседатели, че понякога това е дилема за патолозите.
Посочвайки, че главата на Флойд е била насочена по посока на ауспуха в задната част на автомобила, той каза: „Обикновено виждаме, че продуктите от изгарянето излизат след отработените газове и основните продукти ще бъдат водни пари, въглероден диоксид, въглероден окис и няколко други незначителни газове.“ Той описва въглеродния окис като „изключително токсичен газ“, който се прикрепя към хемоглобина в червените кръвни клетки по-плътно от кислорода, така че се конкурира за същата свързваща позиция, каквато има кислородът.
„Тъй като това е свързващо вещество по-здраво, кислородът не може да го измести“, каза Фаулър. „Така че с увеличаването на процента на въглероден окис, свързан с хемоглобина, вие губите този процент от способността си да пренасяте кислород. Млади, здрави хора, каза той пред съда, се поддават, когато нивата на въглероден окис надхвърлят 50 до 60 процента. Но хората със сърдечни заболявания са много по-податливи и могат да започнат да умират, когато нивата на въглероден окис в кръвта им са под 20 процента.“

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

Новини

Св. Пахомий бил войник, живял в пустинята и станал монах

Отец Ахилий пък построил много църковни сгради и богато ги украсил

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Свети Пахомий

На 15 май Православната църква отбелязва паметта на св. Пахомий Велики.

Той бил родом от Египет, баща му бил грък. Като войник се запознал с Христовата вяра, оттеглил се в пустинята, станал монах, постриган от епископ Паламон.

Строг подвижник, основал манастир в Тавена и напътствал в духовния живот 12 000 монаси. Първи схимник, приел великия ангелски образ.

Починал в 348 година.

Преподобният наш отец Ахилий, епископ на Лариса, живял при царуването на император Константин Велики и произхождал от благочестиви родители.

Като се отдал на благочестив и богобоязлив живот и изучил светските науки и висшата философия, той се украсил с всякакви богоугодни деяния, поради което бил поставен за епископ на горна Тесалия за християните, живеещи по цяла Елада.

Присъствайки на Вселенския събор в Никея, той изобличил Арий и неговите съмишленици.

Като се върнал в Лариса след събора, разрушил много идолски капища, изгонил бесовете от бесноватите и извършил множество други чудеса.

Освен това той отново построил църковните сгради и богато ги украсил, след което с мир си отишъл от този живот.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Новини

Разследване заради „Bulgaris“, което убивало COVID-19

Твърдението за ферментиралото мляко навлече неприятности на южнокорейска компания

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия

Председателят на голяма южнокорейска компания за производство на млечни продукти подаде оставка във вторник, след като полицията започна разследване на твърдението, че тяхна млечна напитка „Bulgaris“ е ефективно средство в борбата срещу новия коронавирус.

Хонг Уон-сик, председател на компанията Namyang Dairy Product, поднесе и публично извинение, но това изобщо не успокои гневните потребители. Преди това на форум, организиран в средата на април от Корейският институт за биомедицински изследвания, бяха представени резултатите от проучване на напитката „Bulgaris“.

 Ефект и срещу коронавирус?

 Ние сме първата фирма в страната, която установи, че ферментиралите млечни продукти ефективно предотвратяват не само инфлуенца, но и COVID-19“, обяви Парк Йон-су, ръководител на изследователския отдел на южнокорейската компания, пред репортери.

Продуктът на Namyang Dairy Produc.

По думите му, експериментите показали, че млякото „Bulgaris“ обезврежда до 99,99% вируса H1N1 и до 77,8% от коронавируса. Тестовете обаче били проведени с клетъчни проби, взети от белодробна тъкан на маймуни, гласеше уточнението.

Съобщението доведе до ръст на продажбите на „Bulgaris“. По информация на вестник „Korea Herald“, на много места този продукт е свършил, а новината доведе до рязък скок на акциите на компанията производител.

Междувременно южнокорейското Министерство на храните и лекарствата публикува изявление, в което се казва, че Namyang няма доказателства в подкрепа на твърдението си, и обвини компанията за незаконно разпространение на подвеждаща информация.

 България – страна на дълголетници

Продуктът „Bulgaris“ съдържа бактериите лактобацилус булгарикус и лактобацилус ацидофилус в много по-голяма степен, отколкото някои други млечни продукти. Доказано пробиотичната млечнокисела бактерия (лактобацилус) се отразява благоприятно при вирусна инфекция и е много полезна за човешкото здраве.

Namyang Dairy пусна на пазара продукта „Bulgaris“ през 1991 г. след успешна рекламна кампания за предимствата на киселото мляко, съдържащо лактобацилус булгарикус, чиято родина е България. Маркетинговата стратегия на южнокорейската компания тогава наложи представата за България като страна на дълголетници. Обяснението беше, че това се дължи именно на масовата консумация на кисело мляко.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

Новини

Все повече болни с индийския щам на COVID-19 във Великобритания

На фона на това Борис Джонсън продължава поетапното разхлабване на мерките на Острова

bgvoice

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн: БТА

Случаите в Обединеното кралство на индийски вариант на коронавирус са се удвоили в сравнение с миналата седмица, сочат данните на Public Health England.

Данните, публикувани в четвъртък вечерта, показват, че на Острова има 1313 случая с варианта VOC-21APR-02, в сравнение с 520 през предходната седмица.


Д-р Сюзън Хопкинс, директор за борба с COVID-19 в Public Health England, заяви: „Случаите на този вариант се увеличават в общността и ние непрекъснато наблюдаваме разпространението и тежестта му, за да гарантираме, че предприемаме бързи действия в областта на общественото здраве“.

Великобритания изготви "зелен списък" с безопасни държави, България не е сред тях

Индийският вариант на коронавируса вече е открит в над 50 държави по света. Това съобщи Световната здравна организация.

За момента най-много заразени с този вариант има във Великобритания. Учените предупредиха, че това може да подкопае намеренията на страната за възобновяване на обществения живот.

На фона на това Борис Джонсън продължава поетапното разхлабване на мерките на Острова.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Изследователи: Киселото мляко може да помогне да не умрете от COVID-19

Молекулите в киселото мляко са в състояние значително да намалят вирулентността на причинителя на холера

Затвори