Бразилската футболна легенда Пелe отново се нуждае от интензивни грижи, защото здравето му се е влошило, съобщиха бразилки медии. Той е приет отново в интензивното отделение на болница „Алберт Айнщайн“ в Сао Пауло, откъдето беше изписан само преди три дни.

80-годишният трикратен световен шампион е приет в интензивното с остър рефлукс. По-рано този месец му беше отстранен тумор от дебелото черво и затова се намираше в болница до вторник.

След като излезе, Пеле бе написал на феновете си в Instagram, че е готов “за 90 минути плюс продължения“.

Публичните появявания на Краля на футбола бяха сведени до абсолютния минимум заради пандемията от коронавирус и той почти не е излизал от своята къща.

През последните години бившият нападател на „Сантос“ се бори непрекъснато със здравословни проблеми.

През 2019 беше в болница за уринарна инфекция, а през този януари синът му Единьо съобщи, че Пеле не излиза от къщи заради проблеми с таза. Бил непрекъснато сънен и пасивен. Нямал желание да прави нищо, което е свързано с излизане от къщата, и не можел да ходи нормално.

Краля започна да използва инвалидни колички дори и при публични появявания след неуспешна смяна на тазобедрена става през 2012 година.

http://gty.im/1229227791

След като спечели Световната купа през 1958, 1962 и 1970 година, Пеле бе обявен за най-великия на всички времена. Той е рекордьор по голове за родината си със 77 гола в 92 мача.

Легендарното острие съвсем наскоро бе надминато в рекорда си на голмайстор за националните отбори в Южна Америка от Лионел Меси, който миналата седмица направи хеттрик в квалификацията на Аржентина за следващото световно.

Меси обаче е вкарал своите 79 гола в 153 мача за Аржентина.