Открийте ни и в

САЩ

Пелоси почти нарече Тръмп „болен“

публикувано

на

Политическият конфликт в САЩ се задълбочава. Нанси Пелоси свика пресконференция днес сутринта, на която всички очакваха тя да обяви, че тя или демократите искат импийчмънт. Вместо това председателката на Камарата на Кoнгреса каза, че

демократите не са тръгнали по пътя да искат отстраняване

на държавния глава, но че с поведението си той сам си просил започване на процедурата. Тя не изключи възможността демократите да стигнат до момент, в който да трябва да поискат Тръмп за напусне Белия Дом.

„Притеснена съм за здравословното състояние на президента“, заяви Пелоси. „Надявам се семейството му или сътрудниците му да му помогнат с някаква интервенция“, допълни тя. Пелоси обясни, че

Тръмп е актьор

и има безброй измислени трикове да отклонява вниманието на американския народ от истински важните въпроси и да не решава политическите въпроси, които зависят от него. Тя даде за пример няколко закона, които седят на бюрото на президента от месеци и той не ги подписва. Пелоси отново каза, че Тръмп може да е извършил действия, които да подлежат на импийчмънт и че следенето за това влиза в прерогативите на Камарата на представителите.

„Моля се за президента“,

заяви пак Пелоси, както и вчера, когато тя и сенаторът-демократ Чък Шумър не успяха да поведат никакви разговори с Тръмп, тъй като той излезе три минути след започване на разговорите. „Той беше ядосан, че ние не идваме с новини за импийчмънт“, каза Пелоси и допълни, че Тръмп не е бил подготвен за срещата или не е имал интерес тя да се състои. „Президентът имаше възможност да обяви исторически реформи в инфраструктурата“, категорична беше Пелоси, обяснявайки че вместо това той е избрал поведение което не е достойно за един президент и не е обединяващо за демократите и републиканците.

Скандалът започна вчера сутринта преди срещата между Тръмп и Пелоси, когато председателката на Камарата на представителите обвини президента, че прикрива нарушения, заради възпрепятстването на разследванията за евентуална намеса на Русия в негова полза на изборите през 2016 г.

Тръмп отхвърли обвиненията и призова демократите да прекратят неоснователните си, по думите му, разследвания и вместо това да работят с него по приоритетите на страната.  В коментари в Туитър президентът написа, че

демократите „разкъсват Съединените щати“.

„Не можете да разследвате и да законодателствате едновременно”, подчерта той. Тръмп заяви, че искал да постигне напредък в преговорите с демократите по въпросите за подобряване на инфраструктурата, търговията и други сектори, но Пелоси го обвинявала неоснователно. „Не прикривам нищо“, каза още той. Според някои източници през цялата седмица досега Тръмп е в лошо настроение и избухвал пред хора, които работят за него.

 

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА