Открийте ни и в

САЩ

Пентагонът пред Конгреса: Вече имаме 400 необяснени срещи с НЛО

Докладът от миналата година съдържаше 144 свидетелства и не употребява думите “извънземен” или “другопланетен”

публикувано

на

За първи път от 50 години Конгресът на САЩ отново обърна внимание на трупащата се камара от сигурни свидетелства за срещи с НЛО. Висши служители на Пентагона във вторник участваха в изслушване от специална комисия към Камарата на представителите на САЩ. На интервюто стана ясно, че срещите на US военни с НЛО (които те вече наричат “неидентифицирани въздушни феномени” – UAP) са вече 400 – огромно нарастване на броя в сравнение със 144-те, описани в специалния доклад от разузнавателната общност в САЩ, издаден миналата година.

Служител във Флота заяви на изслушването, че сега разузнаването има “разумна увереност”, че пирамидалните обекти, които могат да се видят на популярно изтекло видео, са вероятно дронове.

Конгресменът демократ от Индиана Андре Карсън, който е председател на подкомисията по контратероризъм, контраразузнаване и неразпространение на ядрено оръжие, заяви на изслушването, че “стигмата, свързана с UAP” е влияла твърде дълго на добрия разузнавателен анализ. По думите му пилотите са избягвали да докладват срещите с феномена или са ставали за посмешище, ако го правят.

Embed from Getty Images

Според зам.-директора на разузнаването на Флота Скот Брай от издаването на доклада досега срещите с UAP са станали около 400 – огромен брой в сравнени със 144-те, регистрирани от 2004 до 2021 година и влезли в доклада. По думите му съобщенията за наблюдения на “не оторизирани и неидентифицирани летящи апарати и обекти” са “чести и продължителни”.

Embed from Getty Images

Той смята обаче, че много от новообявените случаи с всъщност по-стари, от предишни инциденти, които хората решават да съобщят едва сега. Това го навежда на извода, че в бъдеще ще има по-малко свидетелства за такива наблюдения.

Докладът от миналата година съдържаше 144 свидетелства и не употребява думите “извънземен” или “другопланетен”. Заключението му е просто, че случаите с UAP изискват по-нататъшно проучване.

Брай каза, че групата за проучване на феномените не притежава “никакви останки от тях, които да не са съвместими със земен произход”, но въпреки това въпросите остават.

НА изслушването бяха прожектирани три видеа с UAP, за да се демонстрира на комисията колко кратки понякога са срещите с тях и колко е трудна поради това идентификацията.

Последното публично изслушване в конгреса по темата НЛО е било през 60-те години на миналия век, малко преди разпускането на нашумелия проект “Синя книга” – програма на ВВС за разследване и анализ на срещите с НЛО. Проектът действаше от 1047 до 1969 година  и бе прекратен отчасти заради убеждението, че феномените не представляват опасност за националната сигурност.

 

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА