Открийте ни и в

Войната в Украйна

Пентагонът: Русия изпитва недостиг на артилерийски боеприпаси

Остин каза също, че доставките на Русия на прецизно управляеми боеприпаси са значително намалени

публикувано

на

Русия изпитва недостиг на артилерийски боеприпаси

Руските сили страдат от “значителен” недостиг на артилерийски боеприпаси, който подкопава операциите им в Украйна, заяви министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин.

“Руснаците се борят с логистиката от самото начало на войната в Украйна”, заяви Остин пред журналисти на борда на американски военен самолет, “Те изпитват значителен недостиг на артилерийски боеприпаси.”

Киев се е насочил към складовите пунктове на Москва, което е накарало “руснаците да се изправят пред намалено количеството боеприпаси, с които разполагат”.

Въздушна тревога в цяла Украйна, взривове в Киев и 10 млн. без ток

Руските сили разчитат в голяма степен на артилерията, като изстрелват голям брой снаряди, преди да маневрират на земята, каза Остин:

“За този вид операция са необходими много боеприпаси. Не съм сигурен, че те разполагат с такъв вид боеприпаси, за да могат да поддържат това и занапред”.

Остин каза също, че доставките на Русия на прецизно управляеми боеприпаси са “значително намалени” в хода на деветмесечния конфликт и че Москва няма да може бързо да ги замени поради търговските ограничения за стоки като микрочиповете.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено