Открийте ни и в

САЩ

Петима агенти от ФБР въртяли любов с проститутки по време на командировки в чужбина

Контактите с проститутки в чужбина по време на работа за ФБР е нарушение на политиката на Бюрото, както и на Министерството на правосъдието

публикувано

на

Сн.: Архив

Петима служители на Федералното бюро за разследване са “привличали” проститутки по време на задгранични пътувания. Това се съобщава в доклад на главният инспектор на Министерството на правосъдието.

Агентите “търсели, набавяли и приемали секс срещу заплащане в чужбина”, се казва в изявлението.

„Разследването също така установи, че четирима от тези служители не са били откровени относно техните взаимодействия с проститутки и други нарушения по време на разпитите им и принудителното подлагане на полиграф, в нарушение на политиките на ФБР, а петият е дал неверни изявления по време на разпитите в нарушение на федералния закон като отричал, че е извършвал сексуални действия с проститутка”, пише генералният инспектор Майкъл Хоровиц.

Привличането на проститутки в чужбина по време на работа за ФБР е нарушение на политиката на Бюрото, както и на Министерството на правосъдието.

При един от служителите на ФБР пък „липсвала откровеност“ към главния инспектор, „докато той отричал да е наблюдавал или поставял хапчета в опаковка, която да бъде доставена на чуждестранен служител на правоприлагащите органи, и че друг от служителите не е съобщил, че е получил такъв пакет“.

Генералният инспектор твърди, че на чуждестранния служител са били предадени ” 100 бели хапчета”.

Шести служител на ФБР пък не е докладвал за неправомерното поведение в нарушение на политиката на Министерството на правосъдието.

От петимата, обвинени за контакти с проститутки, двама са подали оставка, двама са се пенсионирали, а един е бил отстранен, уточни главният инспектор.

В доклада се казва още, че трима от лицата също не са съобщили за взаимодействието си с чужди граждани.

В доклада няма подробности къде е извършено привличането на проститутки, нито имената на замесените длъжностни лица.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА