Открийте ни и в

Вашите пари

Печалбата на BMW расте въпреки проблемите в автомобилния сектор

Автомобилостроителният сектор пострада от проблемите с веригите за доставки, свързани с пандемията от коронавирус, най-вече от недостиг на полупроводници

публикувано

на

Германският автомобилосторител BMW отчете повишение на печалбата си през първото тримесечие, която е била стимулирана от преоценка на участието му в китайското му съвместно дружество и от покачването на цените, предаде Ройтерс.

Компанията потвърди прогнозите си за 2022 г. въпреки нестабилността на цените на суровините и енергията. Преоценката на участието му в съвместното дружество с китайската Brilliance Auto Group е довела до предварителна печалба от 7,7 милиарда евро, съобщи Бе Ем Ве.

През февруари групата обяви, че поема мажоритарен контрол над съвместното дружество за 3,7 милиарда евро, увеличавайки дела си от 50 на 75 на сто след одобрение от властите в Пекин. Ако се изключи отражението от участието в съвместното дружество, BMW отчита увеличение на оборота с 16,3 на сто за тримесечието въпреки спада на продажбите с 6,2 процента в резултат на покачването на цените.

Автомобилостроителният сектор пострада от проблемите с веригите за доставки, свързани с пандемията от коронавирус, най-вече от недостиг на полупроводници.

BMW отчита чиста тримесечна печалба от 10,2 милиарда евро спрямо 2,8 милиарда преди година. Оперативната му печалба е нараснала с 12 на сто до 3,4 милиарда евро спрямо 3 милиарда евро през първото тримесечие на миналата година.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА