Плажовете в окръг Маями-Дейд ще бъдат затворени за уикенда на 4-ти юли. Това се случва по-малко от месец, след като бяха отворени, при условие, че е забранено събирането на над 50 души. Кметът на окръга Карлос Хименез ще издаде заповед плажовете да останат затворени от петък, 3 юли до вторник,  7 юли, съобщиха от офиса му в петък. Хименез нарече стъпката необходима и "благоразумна" и отново подчерта, че се изискват маски в бизнесите и извън тях, когато социалното дистанциране не е възможно. Нарушителите са заплашени от наказания за престъпления от втора степен, кото предвиждат глоба до $500 и до 180 дни затвор, съобщи кметът. "Видях много бизнеси и хора да нарушават тези животоспасяващи правила", казва Хименез в изявление. "Ако хората не станат отговорни и не пазят себе си и останалите от тази пандемия, тогава властите са принудени да предприемат мерки и да възстановят здравия разум, за да спасят животи." Окръг Маями-Дейд съобщи за 1528 нови случаи на COVID-19 в петък, най-големият брой за ден от началото на пандемията. В окръга досега са регистрирани 30 196 случая на коронавирус и най-високият брой смъртни случаи в щата - 946 души.

Тревожното увеличение на новите случаи във Флорида счупи още един рекорд в петък, след като Департамента по здравеопазване на щата потвърди 8 942 случая, което почти удвои предишния брой на случаите, съобщени за един ден, два дни по-рано, както и 39 нови смъртни случая.
В момента 122 960 души в целия щат са заразени с вируса, а повече от 3 360 души са починали.
"След целия успех, който постигнахме при кривата на COVID-19, ние не можем да се обърнем назад и да претоварим нашите болници, излагайки нашите лекари и медицински сестри на по-голям риск с повече спешни случаи", каза Хименез. "Всеки трябва да участва и да спазва правилата."
Флорида също оттегли други преди това премахнати ограничения през последните дни, включително забрана на консумацията на алкохол в баровете, тъй като губернаторът Рон Десантис призна, че предаването на COVID-19 става сред 18-35-годишни хора.