Открийте ни и в

Канада

Планът на Онтарио: Масова ваксинация до 24 май

Властите призовават всички да се имунизират срещу COVID-19

публикувано

на

Сн.: RADIO-CANADA

Милиони дози ваксини срещу COVID-19 се очакват в следващите седмици в Онтарио. Това дава основание на здравните власти в провинцията да ускорят процеса по имунизиране, като дадат предимство на най-уязвимите и сложат началото на масовата имунизацията до 24 май.

Онтарио е във втората фаза на ваксинационния си план и се надява да разшири имунизацията с най-уязвимите хора от тази седмица.

От 3 май, както и следващата седмица, 50 на сто от доставките на ваксини ще бъдат изпратени към 114 пощенски кода, идентифицирани като кварталите с най-висок риск за разпространение на вируса на територията на 13-те бюра за обществено здраве.

Двете следващи седмици на май дистрибуцията на доставките ще се направи наново според населението на различните здравни райони.

Още от 30 април хората над 55 години могат да се запишат в портала на провинцията, за

да си насрочат час за имунизация

От 3 май ще могат да се ваксинират и хората със съществен риск за здравето като затлъстяване, лечение, водещо до имуносупресия. Хора с интелектуални трудности или със затруднено развитие също могат да се запишат за имунизация.

Имунизацията е пътят, който трябва да следваме, за да излезем от пандемията, обяви здравният министър на Онтарио Кристин Елиът. Според нея има все повече светлина в края на тунела.

Елиът призова хората в Онтарио да се ваксинират веднага щом добият това право и да го направят с първата ваксина, която им се предлага.

 


Календар на ваксинациите в Онтарио

  •  Седмицата от 3 май: Хората над 50 години могат да се запишат за ваксина, в горещите квартали над 18-годишните също могат да се запишат, както и хората с рисково здраве, работниците от група 1, които не могат да работят вкъщи.
  • Седмицата от 10 май: Хората над 40 години могат да се запишат за ваксинация, работниците от група 2, които не могат да работят вкъщи.
  • Седмицата от 17 май: Хората над 30 години могат да се запишат за ваксинация.
  • Седмицата от 24 май: Над 18-годишните могат да се запишат за ваксина.

Забележка: Този календар зависи от доставките и не включва тези на ваксините на J&J или AstraZeneca.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА