Открийте ни и в

САЩ

Повдигнаха шест обвинения за сексуални престъпления срещу Харви Уайнстийн в Лос Анджелис

публикувано

на

сн. АП/БТА

Бившият филмов магнат Харви Уайнстийн получи шест обвинения за сексуални престъпления срещу две жени от съд в Лос Анджелис в понеделник.

Обвиненията са повдигнати в навечерието на съдебния процес срещу Уайнстийн в Ню Йорк, където той също е обвинен в сексуални псоегателства.

Уайнстийн ще отговаря пред съда в Лос Анджелис за изнасилване на една жена и сексуално насилие срещу друга при два отделни иницдента през 2013 г.

“Ние вярваме, че доказателствата ще покажат, че обвиняемият е използвал силата и влиянието си, за да получи достъп до жертвите си и да извърши престъпно насилие срещу тях”, заяви районният прокурор Джаки Лейси.

В прокуратурата в Лос Анджелис се разглеждат най-малко девет сигнала за сексуални престъпления срещу филмовия продуцент.

Очаква се броя на обвиненията да нарасне, като над 80 жени казаха през 2019 г, че са били атакувани или изнасилени от бившия собственик на едно от най-големите кино студия в Холивуд.

Харви Уайнстийн се обяви за невинен. Той настоява, че никога не е правил секс с жените без тяхното съгласие.

Делото тепърва започва, като се очаква голяма битка между обвинители и защитници за това кои да бъдат избрани за съдебни заседатели.

Правни експерти предполагат, че процесът ще отнеме около два месеца. Най-тежките обвинения срещу Уайнстийн са за изнасилване с предварителна подготовка и преследване на жертвата.

Най-тежката присъда за такова престъпление е 28 години затвор.

Делото в Лос Анджелис е отделно от процеса срещу Уайнстийн в Ню Йорк, където също го съдят за изнасилване и сексуално посегателство.

Делото в Ню Йорк започна по-рано в понеделник.  Харви Уайнстийн пристигна за началото, облечен в тъмен костюм и използвайки проходилка.

Това е ключов процес за движението #MeToo, добило популярност след обвиненията срещу някога могъщия холивудски продуцент преди повече от две години.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено