Открийте ни и в

Вашите пари

Подводните камъни срещу одобрението на жилищен кредит

Ето какво да не правите, докато сте в процес на чакане на одобрение

публикувано

на

Подводните камъни срещу одобрението на жилищен кредит

Въпреки че е вълнуващо да започнете да мислите за преместване и декориране веднага след като кандидатствате за ипотека за закупуване на жилище, има някои ключови неща, които трябва да имате предвид. Бъдете внимателни, когато става въпрос за големи покупки. Ето няколко неща, които може да не осъзнавате, че трябва да избягвате, след като вече държите пре-квалификационното писмо в ръцете си, за да не стане така, че накрая да се окаже, че не можете всъщност да вземете така мечтания заем:

  1. Не депозирайте големи суми

пари-кеш във вашата банкова сметка.

Кредиторите трябва да проучат от къде идват парите ви, а те не могат лесно да бъдат проследени, ако са депозирани като кеш. Преди да депозирате каквато и да е сума в брой във вашите сметки, обсъдете правилния начин за документиране на вашите транзакции с вашия кредитен служител.

  1. Не правете големи покупки

Не само покупките, свързани с дома, могат да попречат за получаване на вашия заем. Всякакви големи покупки могат да бъдат червен флаг за кредиторите. Хората с нов дълг имат по-високо съотношение дълг към доход (колко дълг имате в сравнение с месечния ви доход). Тъй като по-високите съотношения водят до по-рискови заеми, кредитополучателите може вече да не отговарят на изискванията за своята ипотека. Устоявайте на изкушението да направите каквито и да било големи покупки, дори за мебели или уреди. Нерядко хората дори закупуват ваканционни пакети, които също ще се отразят негативно на вашата бъдеща покупателна способност.

  1. Не подписвайте съвместно заеми за никого.

Не ставайте гарант на никого (поне докато сте в процес на собствено закупуване).

Когато съвместно подписвате заем, вие носите отговорност за успеха и изплащането на този заем. С това задължение идват и по-високи съотношения дълг/приход. Дори ако обещаете, че няма да сте този, който извършва плащанията, вашият кредитор ще трябва да брои плащанията срещу вас.

  1. Не сменяйте банкови сметки

Кредиторите трябва да търсят и проследяват вашите активи. Тази задача е много по-лесна, когато има последователност между вашите акаунти. Преди да прехвърлите каквито и да е пари, отново обсъдете с вашия кредитен служител как най-безболезнено да стане това.

Като агент на недвижими имоти аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

(Продължава в следващия брой)

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА