Открийте ни и в

България

Подготовка за изборите? Махнаха шефа на ГДНП, арестувал Борисов, назначиха друг

Новият шеф бил отстранен след убийството на барета в Лясковец

публикувано

на

Шефът на Националната полиция Венцислав Кирчев, по чието време беше арестуван Бойко Борисов, е сменен. За временен шеф е определен Атанас Илков, който досега беше заместник, а преди това беше и шеф на РДВР-Пловдив.

Именно МВР е едно от министерствата, което трябва стриктно да следи за провеждането на изборите, които президента Румен Радев насрочи за 2 октомври тази година.

Така на практика към момента най-възловите места в ръководство на МВР – от министъра Иван Демерджиев, през главния секретар Петър Тодоров до директора на националната полиция Илков, са заети от пловдивски кадри.

Такъв е и ресорният секретар на президента Румен Радев Пламен Узунов, който също е бил шеф на областната дирекция в Пловдив.

Ден преди сегашната рокада, Демерджиев обяви, че няма да има чистка в МВР. но щяло да се сменят хора, “ако не работим добре с тях”.

Осъден на смърт затворник е избрал да бъде „застрелян“ на екзекуцията си с пушка

Иначе Илков за втори път става временен шеф на полицията. През януари т.г. той управлява няколко дни дирекцията, но после назначиха Кирчев за титуляр.

Илков влиза в МВР през 1987 г. Кариерата му преминава през началник сектор „Оперативно обслужване на местата за лишаване на свобода“, началник на сектор в ДНСП, началник на отдел “Криминална полиция” към главна дирекция на криминална полиция.

През 2014 г. той беше освободен заради операцията в Лясковец, при която загина командос от отряда за борба с тероризма.

Илков обаче обжалва и бе върнат в системата.

Българската криптокралица Ружа Игнатова завлякла и Ел Чапо?

Той беше защитен от тогавашния главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който обяви, че е научил от медиите за уволнението. След като е възстановен в МВР, през месец юли 2016 г.

Илков бе назначен като началник на отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив, година по-късно оглавява ОДМВР-Пловдив. От юли 2019 г. застана начело на ОДМВР-Кърджали, а от 2020 г. ЦСПП-Казанлък. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 02. 08. 2021 г. е преназначен за зам.-директор на ГДНП.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено