Открийте ни и в

Вашите пари

Подобреният имот ще се продаде по-бързо

Какво е най-важното за пазара на недвижими имоти в момента

публикувано

на

BG VOICE започна поредица за 12-те най-важни неща, които трябва да знаете за пазара на недвижими имоти. Първата ни статия от нея беше свързана с цената на имота. В нея акцентирахме на това, че основното, което трябва да се знае по въпроса, е, че имотът струва точно толкова, колкото купувачът е съгласен да плати за него. Днес продължаваме с останалите три важни теми, които характеризират пазара.

 По-скъп ли е подобреният имот?

Това, което трябва да се знае по този въпрос, е, че подобреният имот невинаги ще се продаде по-скъпо, но ще се продаде по-бързо. Както вече споменах и в предишната статия, нормално е да се надявате, че ще получите обратно всеки долар, който сте платили за ремонта на жилището си. Не забравяйте обаче, че „златните“ дръжки, който сте поставили на вратите в дома си и сте заплатили $2,000 за тях, за потенциалния купувач може и да не означават нищо. За съжаление в повечето случаи, и то ако имате късмет, може да успеете да вземете поне процент от вложеното. Тогава ще попитате защо всеки иска да прави ремонти и подобрения преди продажба – отговорът е, за да може жилището да се продаде по най-бързия начин. Когато вложим някаква сума, за да подобрим общото състояние на имота, който продаваме, то той със сигурност ще се продаде бързо, което пък от своя страна ще ни спести пари, свързани с поддръжката на същия.

Чистотата – ключът към купувача

Никоя къща не е перфектна. Особено ако в нея има животни, ако сте пушач или ако сте по-разхвърлян или артистичен човек и обичате да оставяте инструментите си из цялата къща например. Може пък да сте готвач ентусиаст, който обожава да готви с тонове миризливи подправки и кухнята ви да изглежда като че ли наскоро е избухнала бомба. Запомнете, не всички имат въображението да си представят как би изглеждал домът ви, ако всъщност е подреден по различен начин. Нечистият и неподреден дом отблъсква и след това е трудно да обясниш на някого, който е видял с очите си хлебарки на кухненския плот, че това може би е перфектният дом за тях, защото отговаря идеално на нуждите им. Опитайте се да поддържате дома си чист и подреден както през периода, в който се правят снимките, но и след това, когато имате посетители, които идват да огледат дома ви. Искате само и единствено хората да запомнят доброто в него, а не да си спомнят колко е бил разбъркан той.

 Външният вид – от изключителна важност

Всички знаем изказването, че първото впечатление е много важно, когато се срещаме за първи път с някого. Същото важи и когато видим за първи път потенциалния ни нов дом. Винаги това първо впечатление ще ни остане в съзнанието, за това е от изключителна важност, когато продаваме, да не позволим това да се случи на хората, идвайки да видят имота.

Излезте навън и се постарайте да погледнете дома си сякаш го виждате за първи път. Харесва ли ви? Бихте ли го купили? Ако не може да прецените на момента, погледнете съседите си. Бихте ли купили техния дом? Ако отговорът е „да“ и в двата случая, няма за какво да се притеснявате. Ако пък е „не“, помислете какво бихте искали да промените? Може би приберете кошовете за боклук, приберете играчките на децата ви, колелета и др. Окосете тревата. Поправете падналата на места ограда! Никой не иска да види дом с градина, пълна с плевели. Ако се наложи, наемете компания, която специализира в градинско почистване и архитектура (Landscaping Company). Не са много скъпи, но пък могат да направят така, че да привлекат интереса дори на комшиите ви и дори някой от тях да иска да купи дома ви или пък техен роднина. Почистете дома отвън – паркинг, гараж, улица и др. Ако се налага, дори ги измийте. Много ефикасни за тези случи са машините с вода под налягане. Те могат да измият идеално целия ви дом. Работят идеално на всякакъв вид повърхности. Бъдете сигурни, че всичко е перфектно, преди фотографите да направят снимките, които ще са основната „покана“ за всеки, който може би ще се заинтересува да купи имота. Направете я подобаващо.


„Като агент на недвижими имоти, аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко, свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА