Открийте ни и в

България

Пожари из цяла България: Бедствено положение в няколко области (ВИДЕО)

Харманли, Любимец и Свиленград обявиха бедствено положение.

публикувано

на

Силни и излизащи извън контрол пожари в области из страната.

Харманли, Любимец и Свиленград

обявиха бедствено положение. Това съобщи областният управител на Хасково Минко Ангелов. „Проблемът е в силния вятър, който прави запалванията в цитираните общини неуправляеми”, каза Ангелов. В село Вълче поле, община Любимец, горят четири необитаеми къщи. Кметът на Любимец Анастас Анастасов съобщи и за друга огнена стихия по протежението на жп линията от харманлийското село Бисер към Любимец, която най-вероятно е била причинена от влак.

Пожари са възникнали и край село Момково, община Свиленград, както и в черешови градини в квартал „Злати дол” на Симеоновград. Има опасност и за боров масив край любимецкото село Белица, добавиха от пресцентъра на областната администрация.

Огромен пожар край Карнобат, евакуират хора, хеликоптер гаси пламъци до Пазарджик (ВИДЕО)

„Вече сме поискали помощ от други региони от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, съдействие ще се търси и от Министерството на отбраната, отбеляза още областният управител Ангелов.

Горят къщи и борова гора в старозагорското село Пъстрово. Огнената стихия се разпростира на няколкостотин декара. Няколко екипа на противопожарната служба и доброволци се опитват да се справят с огъня.

Огромен пожар край Карнобат, евакуират хора, хеликоптер гаси пламъци до Пазарджик (ВИДЕО)

Село Белила

Пожар възникна и на територията на ДГС-Средец, в близост до селата Белила и Проход. Засегнати са няколко частни имота и постройки. Няма пострадали хора. Пожарът е възникнал в с. Белила и впоследствие е навлязъл в горска територия. Локализирането му продължи през цялата нощ. Засегнати са иглолистни насаждения.

Село Антимово

Край село Антимово, Карнобат, горя върхов пожар в широколистна нискостеблена гора над 600 дка. Два противопожарни автомобила и екипи, 18 горски служители и доброволци продължиха с локализирането на огъня и през нощта.

Несебър

По-рано в сряда отново пламняха дюните в Несебър, след като в понеделник огнеборците успяха да овладеят пламъците. На място са две пожарни коли, а силният вятър и високите температури не им помагат.

Крумово

Борбата с пожара край Елшица още продължава

Два хеликоптера Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово пък изляха над 47 тона вода върху пламъците, които ядат горите между селата Левски и Елшица в Панагюрско. В локализирането и погасяването на огъня участват пожарникари, горски, военнослужещи и много доброволци. В община Панагюрище беше обявено частично бедствено положение. Там все още продължава борбата с пожарите.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено