Открийте ни и в

Вашите пари

Полезно за българите в Илинойс: Нов фонд за подпомагане заради коронавируса

публикувано

на

pixabay

Малките бизнеис, работниците на парче и други независими контрсактори в окръг Кук в Илинойс скоро ще могат да кандидатстват за заеми с лихва от 0% като помощ, с която да поемат загубите си от пандемията с COVID-19.

Председателят на администрацията на окръга Тони Прекуинкъл обяви, че окръгът вече е предоставил  първите 10 милиона на новия фонд за възстановяване. Програмата ще предостави петгодишни заеми до 20 000 долара за малки предприятия и до 10 000 долара за независими контрактори. Тук могат да се квалифицират фризьорски салони и салони за красота, както и програмисти, бояджии и майстори, като и други хора, деклариращи доходите си с форма 1099 за независими контрактори.

За да се квалифицират бизнесите трябва да имат по-малко от 3 млн. долара приход за година и по-малко от 25 служители. Те също така трябва да се намират в окръг Кук. Заемите за одобрените се отпускат само веднъж.

Тези, които искат да получат информация кога да подадат молба за такъв заем, трябва да попълнят форма за името на бизнеса си и данни за контакт. Линкът за формата е тук.

Според последна информация молби за заемите ще се приемат по-късно този месец.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено