Открийте ни и в

Интересно

Политически експеримент: Кметът на Берлин говори с “изкуствен” Кличко

Експеримент или фалшива атака?

публикувано

на

Политически експеримент среща кмета на Берлин с изкуствен интелект

Луд политически експеримент за управляващият кмет на Берлин, Франциска Гифи се е състоял преди дни.

Дали става въпрос за фалшива атака, така нареченият Deep Fake, експеримент или нещо друго ще се уточнява тепърва.

Франциска Гифи (44, SPD) е имала предварително уговорена видеоконференция по имейл с колегата в Киев Виталий Кличко (50). Разговорът започва в петък вечерта в 17 часа – но мъжът отсреща не е бил бившият шампион по бокс. С помощта на изкуствен интелект Гифи е била измамена, че говори с Кличко!

Ходът на разговора и поставянето на темата предизвикаха недоверие от страна на Берлин. Разговорът приключва преждевременно.

199 г. по-късно: Изкуствен интелект дописа „Десетата симфония“ на Бетовен

Гифи е жертва на изкуствен интелект

Разговорът се води около половин час и придобива неочакван обрат, когато „Кличко” моли Гифи да изпрати всички украински мъже обратно в Украйна с помощта на полицията.

Когато „Кличко“ пита как Берлин се справя с факта, че „толкова много украинци тайно получават социални помощи“, най-накрая става ясно: кметът на Киев не е от другата страна!

От Rotes Rathaus казват: „Видяхме Виталий Кличко на нашия екран, който говореше като Виталий Кличко, който се смееше, който се движеше. Нямахме индикации, че не е Виталий Кличко.”

Гифи очевидно е била жертва на Deep Fake: С помощта на изкуствен интелект истинските видео поредици могат да бъдат променени по такъв начин, че показаният човек да казва неща, които никога не е казвал.

Виталий Кличко: В Киев няма руски войски

Разговорът с фалшивия Кличко продължава около половин час. Гифи не отговоря на провокативните въпроси, според канцеларията на Сената. Нито пък разкрива тайни.

Отговорът на истинският Кличко

Кличко: Не съм говорил с Гифи.
Виталий Кличко споделя пред BILD в петък вечерта: „Скъпа Франциска Гифи, току-що разбрах, че вие ​​и кмета на Мадрид сте получили фалшиво обаждане. Някой се преструваше на Виталий Кличко – но не бях аз.”

Веднага след странната видеоконференция канцеларията на Сената информира украинското посолство в Берлин. От там идва и потвърждението: Виталий Кличко не е имал разговор с Гифи.

Все още не е ясно кой стои зад това. Руската тайна служба или експеримент с напреднали технологии. Кметицата на Берлин: „За съжаление част от реалността е, че войната се води с всякакви средства – включително онлайн, за да се подкопае доверието с дигитални методи и да се дискредитират партньорите и съюзниците на Украйна“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА