Открийте ни и в

България

Полицаи и надзиратели: Само едно е сигурно в сектор „Сигурност” – несигурността

Исканията на протестиращите са за увеличение на заплатите.

публикувано

на

“Реформа няма. Има имитация”, “Реформа, ама “без реформа”. Промяна, ама още от същото”, “Само едно е сигурно в сектор Сигурност – несигурността”, “С обещания затвори не се пазят” – гласят плакатите, които полицаи и надзиратели от цялата страна издигнаха на протеста си в София.

Протестът на двете най-големи синдикални организации в сектор „Сигурност” – СФСМВР и ССЗБ, започна пред сградата на Министерството на правосъдието.

Исканията на протестиращите са за увеличение на заплатите. На протеста има полицаи и надзиратели от София, Пловдив, Враца, както и от други градове на страната.

В отговор дали очаква да има проблем със заплатите на полицаите и тяхната индексация, след като не е ясно дали ще има мнозинство в парламента за актуализация на бюджета Валентин Попов заяви:

“Това не е наш проблем, а на политиците и мисля, че те сами си го правят и в момента са напът да си направят голям проблем и с нас. Ние вече сме достатъчно дълго време жертва на проблемите на политиците заедно с гражданите. Между другото точно преди 7 години – на 12 юни 2015 г., ние излязохме на протест срещу т.нар. пенсионна реформа в сектора “Сигурност”, която доведе до възможността колеги, в това число и аз, след като са упражнили правото си на пенсия, да продължат да работят. Тогава не ни чуха, сега очакваме да ни чуят”.

Около 13,30 часа протестното шествие на полицаи и надзиратели стигна пред сградата на Народното събрание.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА