Полицай от Ниагара, който простреля свой колега, заяви в съда, че инцидентът е толкова необикновен, че според него едва ли някой ще му повярва каква е станало.

Детектив-сержант Шейн Донован свидетелства по делото срещу Нейтън Паркър, който отговаря по обвинения в нападение заради инцидент от 2018 година, завършил с изстрели.

Донован разказа, че Паркър го нападнал по време на разследване на катастрофа, което провеждали. Той го блъснал така силно, че му причинил охлузвания, и извадил палката и служебното си оръжие.

Донован стреля по него няколко пъти. След това попитал намиращ се наблизо човек дали не е заснел инцидента, надявайки се на доказателство какво се е случило. Светителят не бил заснел нищо, затова Донован му казал да остане и да гледа, за да може да после да опише всичко.

„Не можах да повярвам какво стана и не очаквах никой да ми повярва“, каза полицаят пред съда.

„Току-що бях прострелял човек, полицай, и исках всички да виждат какво става, за да може да имам свидетели, ако нещо се обърка“ - добави той.

Явно все пак са му повярвали достатъчно, защото простреляният Паркър е изправен пред обвинения в нападение с намерение за съпротива на арест, нападение срещу полицай и нападение с оръжие.

Специалното разследващо звено първоначално обвини и Донован, но адвокатът му каза, че обвиненията са били свалени, когато прокуратурата осъзнала, че няма сериозни изгледи той да бъде признат за виновен.