Открийте ни и в

САЩ

Кой е полицейският началник, отговорен за бездействието на колегите си в Ювалди?

Педро има почти 30-годишен опит в службата според архивите на училището

публикувано

на

Всички сръбски училища в Косово получиха бомбени заплахи
Сн.: БТА

Служителят на реда, който реши да не се влезе в училището в Ювалди, за да бъде арестуван 18-годишният стрелец, погубил множество деца и учители, се оказа, че е началник на училищния район в полицията, съобщиха властите в петък.

Неговото име не бе разкрито, но органите на реда признават, че въпросното лице е взело грешно решение, оставайки полицаите пред сградата да бездействат.

В същото време заложниците от 111 и 112 стая няколко пъти са набирали 911, молейки за помощ.

„Поглеждайки назад и къде стоя сега, разбира се, че това не бе правилното решение. Бе грешно, точка. Няма оправдание за това“, споделя Стивън Макроу, който е директор на местния департамент за публична безопасност.

Губернаторът на Тексас Грег Абът разкри, че настоява за търсене на пълна отговорност за стрелбата в училището, но не каза дали въпросният служител на реда трябва да бъде уволнен.

„Що се касае до работата му, това е нещо, което е извън моя контрол и нямам представа. Всяко действие на тези полицаи ще бъде разгледано, анализирано и обяснено на обществото“, споделя Абът.

Впоследствие стана ясно, че името на полицая е Педро Аредондо. Той не е говорил публично с изключение на две кратки прессъобщения в деня на трагедията. Опитите на CNN да се свърже с него в дома му в петък, са неуспешни.

Аредондо е записан в сайта на училището като шеф на полицията и е представен като такъв на конференцията във вторник, часове след инцидента. Там той споделя, че стрелецът е неутрализиран, но не разкрива друга информация за кърватата баня, подчертавайки че се води „активно разследване“.

Педро има почти 30-годишен опит в службата, според архивите на училището и наскоро е избран да има място в градския съвет.

Бордът на попечителите на училищното заведение го одобряват да поеме департамента през 2020 година.

През март униформеният е споделил във Facebook, че департаментът му е домакин на обучение по стрелба в училището, за да подготви местните си колеги да отговорят подобаващо към всяка ситуация, която може да изникне.

Преди това е бил капитан в училищно районно полицейско управление в Ларедо, Тексас, а също така е заемал множество позиции в полицайския департамент на Ювалди.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА