Открийте ни и в

СВЯТ

Помощ: Откриха гореща телефонна линия за жени, които се прибират сами

Благотворителната организация обяви, че над 50 доброволци работят в цяла Англия

публикувано

на

Телефонна линия за помощ, наречена Strut Safe, която беше създадена в Обединеното кралство миналата година, предоставя безплатни телефонни спътници на жени, които се прибират сами вкъщи, когато имат нужда от помощ.

Отбелязвайки, че търсенето се увеличава, благотворителната организация обяви, че над 50 доброволци работят в цяла Англия.

Във Великобритания благотворителната организация Strut Safe е основана в Единбург, Шотландия, от Рейчъл Чънг и Алис Джаксън след случая със Сара Еверард, която беше нападната и убита на път за вкъщи през март 2021 г.

Благотворителната организация, придружаваща хората, особено жените, които се прибират сами, докато стигнат до домовете си, по телефона, заяви, че придружават жените „лично“ до домовете им в случай на нужда в Единбург.

Заявявайки, че са създадени специално за да гарантират безопасността на жените по улиците, Strut Safe заяви, че са оставали на телефона до вратата на къщата им.

Те ги успокояват и им дават съвети как безопасно да се движат особено в тъмната част от деня.

Всички обадили им се жени са “придружавани” по време на прибирането им по телефона.

В случай, че хората попаднат в подозрителна ситуация на връщане към дома си, доброволец от Strut Safe говори и придружава лицето до дома им, ако се обади на безплатния телефон.

Доброволците на Strut Safe успокояват евентуалната жертва, попаднала в подозрителни ситуации, и информират полицията, като получават необходимата информация.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА