Мъж, който твърди, че е последният жив наследник на Адолф Хитлер е бил обвинен в педофилия, след като целунал 13-годишно момиче, наречено Аня. Прокуратурата пое случая, след жалба от бащата на момичето срещу 69-годишния Романо-Лукас Хитлер. Гневният баща твърди: "Обявих гараж за продажба и Хитлер се обади по обявата. Но когато дойде не прояви особен интерес към гаржа, само към Аня. Той я приканваше в своя апартамент с бонбони, носеше и дрехи и изкуствения цветя и дори й е предложил да се ожени за нея."

Бащата разказва още, че когато момичето му споделило, че Романо-Лукас я е целунал, той й забранил да се вижда с него и подал жалба в полицията.

Хитлер се оправда, че само се е наслаждавал на компанията на детето и когато я е целунал , това е било само за поздрав, какъвто е нормален в Германия и е безвреден. Той твърди: "Аз съм невинен". Тези твърдения обаче бяха отхвърлени от съдията, който постанови, че има доказателства, че Хитлер е целунал момичето "против нейната воля по врата и бузата".

Романо-Лукас Хитлер  обяснява, че е свързан с Фюрера, посредством баща му.  Мъжът е родом от източногерманския град Гьорлитц. Той твърди, че бащата на Хитлер - Алоис имал по-малък брат. Романо-Лукас бил именно негов внук. Бащата на мъжа, и племенник на Адолф Хилер, бил избягал в Словакия.

Романо-Лукас разказва, че е живял в манастир, след като родителите му починали. По-късно бил осиновен от полско семейство, преди да се премести в Германия. Той винаги е твърдял, че свързването му с Фюрера не е било никога в негова полза, а името му му е създавало затруднения да започне работа.

Историците имат две твърдения, кой е дядото на Адолф Хитлер. Това са Йохан Георг Хидлер, чието име е добавено към рожденния сертификат на Алоис и, който официално се приема за негов баща от Третия Райх. Другият е Йохан Непомук Хидлер, брат на Георг и чичо на Алоис, който е отгедал бащата на Фюрера и е изиграл голяма роля в живота му.