Открийте ни и в

България

Посолството на САЩ плати за ремонт на детска градина във Видин

Проектът за обновяване на филиала е на стойност около 100 000 долара

публикувано

на

Сн: Община Видин

Посолството на САЩ помогна за обновяването на детската градина на филиал “Щастливо детство” във Видин. Посолството финансира ремонтните дейности като те бяха под формата на дарение от американския за българския народ. Проектът за обновяване на филиала е на стойност около 100 000 долара и е започнал на 20 юли 2020 г.

Извършените дейности включват пълно пребоядисване на цялата сграда на детското заведение; основен ремонт на офиси за подготовка на храна в две детски групи; осигуряване на оборудване; изграждане на модерна вентилационна система, цялостно ново кухненско обзавеждане и др. На церемония днес, в която са участвали зам.кметовете на община Видин Десислава Тодорова и Борислава Борисова, обновеното детско заведение е открито. В него към момента се обучават около 60 деца, но то има капацитет за повече и при желание могат да бъдат поети веднага.

По повод приключването на работата по проекта, заместник-кметовете на Община Видин Борислава Борисова и Десислава Тодорова посетиха детското заведение и показаха, че са доволни от видяното.

Американското посолство: Честита Нова година, България! (ВИДЕО)

“Искам да отправя своята благодарност от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и на цялото общинско ръководство към Възложителя – Инженерното командване на военноморските сили на САЩ чрез Американското посолство у нас, за оказаната незаменима подкрепа, както и на Изпълнителя – фирма Антех – клон “България”, сподели още Десислава Тодорова.

Проектът за обновяване на филиала е на стойност около 100 000 долара. Ремонтът започва на 20 юли 2020 г. Извършените дейности включват пълно пребоядисване на цялата сграда на детското заведение: основен ремонт на офиси за подготовка на храна в 2 детски групи, осигуряване на оборудване от неръждаема стомана в 4 броя офиси за подготовка на храна, основен ремонт на кухненски блок, изграждане на модерна вентилационна система, цялостно ново кухненско обзавеждане от неръждаема стомана, доставка на нова професионална готварска фурна и професионална печка с 4 котлона, основен ремонт на мокри помещения и тоалетни и др.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено