Открийте ни и в

България

Херо Мустафа и БЧК с кампания срещу COVID-19

„Всички знаем колко е важно да засилим връзките между САЩ и България“, споделя Херо Мустафа

публикувано

на

Сн: БТА

На 26 януари БЧК и посолството на САЩ в България дадоха онлайн пресконференция на тема „Направи го за тези, които обичаш“. С това те дадоха старт на информационна кампания за COVID-19.

Срещата се проведе със специалното участие на акад. Христо Григоров, председател на БЧК, както и на Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, която бе главно действащо лице.

Мащабната програма „Дейности в отговор на COVID-19“ на БЧК се финансира от Американската агенция за международно развитие (USAID) и е подкрепена от Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец (МФЧК/ЧП).

Сн: БЧК

„Тази програма е важна, защото тя показа, че когато сме заедно, ръката, която подаваме на хората в нужда, е много силна. Тя е важна, защото стигна до хиляди хора у нас. Близо 30 000 социално слаби граждани получиха хигиенни продукти”, каза акад. Христо Григоров, председател на БЧК.

„За мен е истинско удоволствие да отбележим партньорството между САЩ и Българския червения кръст. Днес следобед предстои лично да посетя БЧК. В България съм вече от година и няколко месеца. Преди да заема длъжността, се подготвях за хиляди ситуации. За пандемия обаче нямаше как да се подготвя. Мисля, че всички знаем колко е важно да засилваме връзките между двете страни. Знаете, че аз съм тук с моите две малки дъщери. Макар че сме гости на страната, се смятаме за част от българския народ”, заяви Херо Мустаха.

Сн: Личен архив

Сн: Личен архив

По думите й трябва да се изправяме и възстановяваме заедно в хода на борбата с пандемията.

„Гордея се с работата на хората на първа линия. Вече чухме, че през ранните етапи на пандемията правителството на САЩ даде 500 000 щатски долара за България за борбата срещу коронавируса. Замислихме се какво още може да направим. Така решихме да реализираме идея за сътрудничество между посолството, Фондация „Америка за България“, Българския дарителски форум и Американската търговска камара в България. Лансирахме кампанията „Обединение срещу COVID-19″. Дадохме 1 милион лв., които бяха предоставени на 112 местни организации, за да преодолеят кризата. След това отново си зададохме въпроса какво още можем да направим. Така създадохме кампанията „Възстановяваме се заедно“, каза още посланикът на САЩ у нас.

„Пуснахме листовка с информация до всички хора у нас за това, че преди да вземат решение за ваксиниране, трябва да се консултират със своя личен лекар, да се свържат със специалисти в здравното министерство, РЗИ и БЧК”, каза акад. Христо Григоров.

На въпрос как ще реагира щабът към забавянето на ваксините, ръководителят на Националния ваксинационен щаб Красимир Гигов заяви следното: „Нека не забравяме, че получихме ваксини, които компенсират предишния недостиг. До края на юли ще имаме над милион и половина ваксини. От следващия месец започва усилена имунизация, тъй като се натрупа голямо количество ваксини. Ще минем напред в класацията”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

България

Система за 85 милиона: В София вече може да се купи билет за градския транспорт с телефон

Е-билетите ще се използват в метрото и наземния транспорт

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: БТА

Електронните билети за еднократна употреба в градския транспорт вече са факт. Услугата е част от новата система за таксуване, предава bTV.

Е-билетите ще се използват в метрото и наземния транспорт и ще важат само в едно превозно средство за срок от час и половина. Услугата се пуска експериментално.

„Самото закупуване става с приложението MPASS, правите си профила, регистрирате се, регистрирате платежен инструмент било то кредитна карта, било то плащане през мобилен оператор. Зареждате си платежен документ и след това избирате това, което искате да закупите. Билетът се валидира, когато се поднесе към QR четеца на валидатора. Ако не се осъществи пътуването в рамките на днешния ден, този билет „изгаря“, обясни директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

Поетапно ще заработят и останалите услуги в електронната система: „Очаквайте възможността да заплащате с безконтактни банкови карти в наземния транспорт, както и удобството да зареждате вашата карта за столичен градски транспорт през интернет сайта на ЦГМ“.

MPASS и в момента предлага покупка на дневна карта за неограничено пътуване в градския транспорт.

Очаква се след няколко месеца перфораторът да остане в историята.

Интегрираната система струва близо 85 милиона лева като Центърът за градска мобилност не плаща комисионна на мобилните оператори, а частната фирма -партньор за въвеждане на системата, получава 4% търговска отстъпка.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Конституционният съд ще разгледа текстовете за фигурата на прокурора, разследващ главния прокурор

Това става ден преди в сила да влязат атакуваните от държавния глава промени в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс.

публикувано

на

Виж цялата статия

Конституционният съд образува дело по искането на президента Румен Радев да бъдат обявени за противоконституционни част от текстовете, с които беше създадена фигурата на прокурора, разследващ главния прокурор, съобщи БНР.

Съдия – докладчик ще е бившият върховен съдия Павлина Панова.

Това става ден преди в сила да влязат атакуваните от държавния глава промени в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс.

Според тях до три месеца Висшият съдебен съвет трябва да избере така наречения от Румен Радев „особен прокурор“, който ще има правомощията да разследва главния.

Радев оспори пред Конституционния съд създаването на особен прокурор за разследване на главния прокурор

Президентът Радев наложи вето на въпросните промени, но то бе отхвърлено от мнозинството в пленарната зала и той сезира КС със същите мотиви.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Предварително попълнени данъчни декларации пускат на сайта на НАП от 8 март

Предварително попълнените декларации ще са достъпни на страницата на приходната агенция от 8 март, съобщиха от НАП.

публикувано

на

Виж цялата статия

За първи път тази година Националната агенция за приходите ще предостави предварително попълнени данъчни декларации за облагане доходите на физическите лица, съобщи БНР. Всеки длъжник ще има възможността да сравни служебно въведените данни при електронното подаване на декларациите.

Предварително попълнените декларации ще са достъпни на страницата на приходната агенция от 8 март, съобщиха от НАП.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров поясни още, че двете големи промени са данни за доходи от търговия в интернет, „които ние сме предварително попълнили“, и че ако има надвнесен данък, то изрично трябва да се очаква да посочи от декларатора, физическото лице, какво да се случи с този надвнесен данък – „дали той да бъде възстановен по банкова сметка, или може, което е нова възможност, той да бъде използван занапред“.

Канада въвежда дигитален данък от 2022 г. BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

Предишна публикация:
Бивша годеница на Марадона източила картата му след смъртта му

Общо 40 дела се водят с участието на легендарния футболист

Затвори