Открийте ни и в

Вашите пари

По-голямата част от американците все още гледат на собствеността върху жилищата като на „американската мечта“

Какви са финансовите и нефинансовите ползи от добиването на имотна собственост

публикувано

на

По-голямата част от американците все още гледат на собствеността върху жилищата като на „американската мечта“

Закупуването на дом е сериозно решение и остава ключова част от американската мечта. Всъщност докладът Consumer Insights за 2022 г. от Mynd установи, че мнозинството от анкетираните хора все още гледат на собствеността върху жилище като на ключово постижение в живота. Нека разгледаме само някои от причините, поради които толкова много американци продължават да ценят собствеността върху жилищата.

Финансовите ползи

от притежаването на дом

Една възможна причина, поради която притежаването на жилище се възприема толкова високо, е, че притежаването на жилище е важен инструмент за изграждане на богатство и осигурява значителна финансова стабилност пред наема, като заключва вашите месечни плащания за жилище за продължителността на жилищния ви заем. Статия от Forbes обяснява:

По-голямата част от американците все още гледат на собствеността върху жилищата като на „американската мечта“

„Разбирането на потенциалните ползи от собствеността върху жилище помага на хората да видят стойността на притежаването на имот вместо наемането му… богатството на домакинствата сред собствениците на жилища е с колосалните 1469% по-високо средно в сравнение с наемателите, като изключим собствения капитал, което прави привлекателността на собствеността върху жилище още по-примамлива.“

Брансън върна парите на Шефкет Чападжиев, не може да го прати в Космоса (ВИДЕО)

С течение на времето притежаването на дом не само помага да увеличите собствената си нетна стойност, но и подготвя бъдещите поколения за успех, докато предавате това богатство. Това може би е причината докладът на Mynd също да казва:

„Повечето американци (78%) все още свързват собствеността върху жилище с „американската мечта“. А почти две трети от американците (65%) виждат собствеността върху жилище като средство за изграждане на богатство между поколенията.“

Нефинансовите ползи

от собствеността върху жилище

Въпреки че финансовите ползи от притежаването на дом са важни, да станете собственик на жилище ви влияе и на социално и емоционално ниво. Както казва Марк Флеминг, главен икономист на First American:

„…покупката на жилище не е само финансово решение. Това също е решение за начин на живот.“

Вашият дом осигурява усещане за постижение, отговорност и др. 3by30 подчертава 10-те най-добри предимства, на които се радват собствениците на жилища. Няколко нефинансови предимства включват:

  1. Богатство за поколенията ви
  2. Гордост
  3. Стабилност
  4. Данъчни облекчения
  5. Подобрение на кредита ви
  6. Допълнителни пари остават за вас
  7. Изграждане на лично богатство
  8. Подобряване на начин на живот
  9. Свобода и контрол
  10. Инвестиция в бъдещето

По-голямата част от американците все още гледат на собствеността върху жилищата като на „американската мечта“

Осигурявайки ви повече свобода и контрол върху вашето жизнено пространство и комфорт:

Ако вашето определение за американската мечта включва по-голяма свобода и просперитет, тогава собствеността върху жилище може да изиграе основна роля в подпомагането ви да постигнете тази мечта. Въпреки че може да ви се стори предизвикателство да си купите дом днес, тъй като ипотечните лихви и цените на жилищата се покачват, ако моментът е подходящ за вас, знайте, че има невероятни предимства, които ви очакват в края на вашето пътуване. Ще имате място, където можете

да увеличите богатството си

което да наречете свое и да се чувствате най-удобно.

Както Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти (NAR) казва:

„…проучванията постоянно показват, че собствеността върху жилище е свързана и с множество икономически и социални ползи за отделните собственици на жилища. Притежаването на жилище винаги е било важен начин за изграждане на богатство.“

В заключение, закупуването на дом е важно и тежко решение и ключова част от дългосрочната мечта за много американци. И ако тази година притежаването на жилище е част от мечтите ви, нека се свържем, за да започнем процеса днес.


Като агент на недвижими имоти, аз не само помагам на своите клиенти със закупуване, продажба и отдаване под наем, но и непрестанно ги уведомявам относно всеки възможен аспект, който би повлиял на тяхната дългосрочна инвестиция, която всъщност за повечето хора е най-важната и най-голямата, която те са направили или ще направят някога в живота си. Ако имате въпроси, свързани с тази или други мои статии досега, или въобще с всичко свързано с пазара на недвижимите имоти, ще се радвам да ме потърсите, а за мен ще е удоволствие да мога да помогна. Моят директен номер е: 773-827-7827, или ми пишете на емайл: [email protected] Също уебсайт, за повече информация: GerganaTodorova.BairdWarner.com Консултацията е винаги безплатна и не ви ангажира по никакъв начин.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено