Открийте ни и в

Български истории

По пътя на успеха: Българи в Технологичния институт в Масачузетс

Виктор, Кристиан и Надежда са готови да станат част от успелите хора на света

публикувано

на

Какво е да успяваш на хиляди километри от Родината и да потегляш да търсиш пътя си в глобалния свят на знанието и на успехите? Отговорът на този въпрос знаят много българи, които от години учат и се развиват в чужбина. Най-новото попълнение в техните редици са няколко млади сънародници, които са приети да учат в най-елитното висше учебно заведение в света според световната класация на университетите – Технологичният институт в Масачузетс.

Да бъдеш приет в него е изключително трудно и остава непостижима мечта за много млади хора по света. Трима българи обаче успяват да се справят с това предизвикателство и вече са възпитаници на института. А да си част от Технологичния институт в Масачузетс отваря много врати.

Виктор Балтин, Кристиан Георгиев и Надежда Димитрова се подготвят да минат през тях.

Общото между Виктор и Кристиан е математиката. И двамата са се занимавали с математическа

лингвистика. Виктор е избрал да учи биологично инженерство, а Кристиан е завършил математика и информатика.

За да влезеш в Технологичния университет в Масачузетс е нужен и

късмет, но основното е труд

и постоянство, категорични са младите българи. Повечето студенти в института са участвали и печелили състезания и олимпиади по математика, а за това е нужна много упоритост и последователност, за да се подготвиш, сподели наскоро Кристиан пред bTV.

Според него именно студентите са основната разлика между американските и българските университети. Той си служи за пример със Софийския университет и споделя, че в Масачузетсския институт студентите са много по-активни, имат много „по-голям дух и амбиции“ и не разчитат само на лекциите.

Виктор е завършил математическата гимназия в Бургас и е убеден, че и образованието му там е изиграло голяма роля в неговия успех. Той смята, че то му е дало всички основи, а което то не е успяло да му даде, го е наваксал сам.

Кристиан също е доволен от образованието си в математическата гимназия в Пловдив и според него в съчетанието с извънкласните занимания, то е било достатъчно и не е имало нужда от частни уроци.

Тяхната колежка Надежда Димитрова пък вече очаква да започне работа в НАСА.

 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА