Открийте ни и в

България

По 20 лв. квадрата: Бургас продава 60 имота в “квартала на Доган”

Имотите са предназначени за построяване на вили

публикувано

на

Парк “Росенец”, където се намират Сараите на Доган, се оказа, че е бъдещ квартал на Бургас. 

Във вторник общинският съвет на Бургас реши да вкара в програмата си за продажба 60 имота от местната вилна зона. Всеки от тях е голям към декар, а продажната цена е около 20 лв. на кв. м., предаде в. “Сега”. 

Предложението бе внесено от кмета Димитър Николов. Така годишната програма за продажба бе актуализирана в самия край на годината.

Обявена е обществена поръчка за събаряне на незаконните сгради в "Росенец"

60-те парцела от вилна зона “Росенец“ са предназначени за застрояване. Мотивът на общинската администрация е, че от сделки с тях ще бъде попълнен общинския бюджет. 

Парцелите отдавна са били планирани за продажба, а чрез тях новото строителство щяло да се изнесе извън самия град. 

Ниската цена край морето бе обяснена с липсата на комуникации, а и факта, че всъщност тя е начална, имотите ще се продават след търг. 

Стъпването на Росенец – една година по-късно

“Регулационен план има, но това на терен е една поляна. Техническа инфраструктура няма никаква. Нито една тръба. Няма ток. Няма канал. Не е обслужено. Трудно се стига, особено във влажните месеци”, коментира преди дни пред БНР Живко Димитров, директор по собствеността в общината. 

Реално обаче в близост имотите тръгват от 20 евро нагоре. Общинските терени са удобни за окрупняване, въобще – твърде изгодни с разположението и цената за всеки купувач, който прояви интерес. Местността се очертава като престижен “квартал на богатите”, след като там, почетният председател на ДПС Ахмед Доган има вила.

Решението срещна и несъгласие. “Черен петък на имоти в община Бургас. И те не са единствените”, коментира съветничката от “Демократична България” Даниела Божинова.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА