Открийте ни и в

България

Хотели в България ще плащат COVID-теста на туристи

Водят се преговори с банки да бъдат реализирани условия за подпомагане на хотелиерите, каза министърът на туризма

публикувано

на

Сн.: БТА

„Вече получих предварително информация, че ще има наши хотели, които ще поемат разходи за тестове за COVID-19 за напускащите страната“, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова по време на брифинг. 

Тя уточни, че децата на възраст до 5 години влизат без PCR тест.  

По думите й това не е никак малко. „Особено семействата с деца дори и родителите да са ваксинирани, децата не са ваксинирани. Все още няма масова ваксинация на деца. Ако успеем да облекчим техния вход и да направим така да бъде по-благоприятен, ще бъде отлично“, каза още Балтова.

Българският туризъм ще се възстанови през 2023 година

Тя добави, че се подготвя специална секция на страницата на Министерството на туризма, където всички заинтересовани страни ще получават актуална социално-икономическа информация.

Правителството подготвя нов пакет от мерки за туризма

Правителството подготвя нов пакет от мерки, свързани с туризма. Днес се очаква още една заповед на здравния министър, заяви още Балтова. 

Според нея усилията на кабинета са насочени към бизнеса, който отново да заработи при спазване на всички мерки и съхраняване на здравето на работещите в сектора и на нашите гости.

Според нея ситуацията с хотелиерите никак не е лесна. 

„Макар че бизнесът, ако го погледнем хипотетично, не беше затворен, де факто обаче хотелиерите не извършваха никаква дейност в продължение на дълъг период от време.

Според нея ситуацията с хотелиерите никак не е лесна. 

„Макар че бизнесът, ако го погледнем хипотетично, не беше затворен, де факто хотелиерите не извършваха никаква дейност в продължение на дълъг период от време. За това се водят преговори през банки да бъдат реализирани условия за тяхното подпомагане“, добави още тя. 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

България

От понеделник в Народното събрание: Само със зелен сертификат

Целта на въвеждането на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на COVID инфекцията

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: АП/БТА

От понеделник за достъп в сградите на Народното събрание ще се изисква зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат. Целта на въвеждането на тази мярка е да се осигури по-добър контрол и превенция на разпространението на COVID инфекцията. Това съобщиха от пресслужбата на Народното събрание.

Със 157 гласа „за“ народните представители на 7 януари приеха решение, с което се регламентира, че в сградите на парламента ще се влиза със зелен сертификат или валиден антигенен/PCR тест с негативен резултат. По този начин достъпът до сградите ще се осъществява при същите условия, които важат за всички български граждани на редица обществени места. Решението касае народните представители, служителите на институцията, журналистите и гостите на Народното събрание.

Решено: Депутатите ще ходят на работа само със зелен сертификат

За да бъдат създадени всички необходими условия, Народното събрание осигури два лабораторни пункта в близост до входовете на двете сгради. В тях всеки, който не може да представи зелен сертификат, ще има възможност да се тества непосредствено преди влизане в сградата. Осигурени са и устройства за проверка на валидността на издадените сертификати или направените тестове.

Не се предвиждат допълнителни правила за достъп до сградите на Народното събрание извън предвидените в решението, прието на 7 януари. Показването на зелен сертификат за народните представители ще бъде акт на съпричастност с българските избиратели и правилата, които важат за всички. При решение на депутатите да не показват зеления си сертификат, това ще е на тяхна отговорност.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

Жилищата в България поскъпват

От 2010 г. до третото тримесечие на миналата година цените на имотите в България са се увеличили с 43%

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Архив

Жилищата в България продължават да поскъпват, отчита Евростат.

Имотите в страната са поскъпнали с 3,2% за последното тримесечие миналата година, спрямо предходното. Почти толкова е и средното увеличение в Евросъюза.

От 2010 г. до третото тримесечие на миналата година цените на имотите в България са се увеличили с 43%. При наемите обаче увеличението е доста по-малко – 16 на сто.

Все пак страната е далеч от ръста в увеличението на цените на имотите в страни като Естония, например, където за същия период поскъпването е с над 140%.

Значителен ръст има и в Унгария и Люксембург.

В същото време в Гърция, Италия, Кипър и Испания имотите са поевтинели.

Според кредитните консултанти все още „имотен балон“ няма. Експертите обаче предупреждават да се внимава при купуване на имот с цел инвестиция, защото доходността от наема може да не е такава, каквато купувачът очаква.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък

България

София е на 37 място по мръсен въздух в света

Като качеството на въздуха в момента е 4,8 пъти под нормата за чист въздух, определена от Световната здравна организация

публикувано

на

от

Виж цялата статия
Сн.: Архив

София в неделя е била на 37 място по замърсяване на въздуха в света от общо 97 големи града, съобщи БГНЕС. Като качеството на въздуха в момента е 4,8 пъти под нормата за чист въздух, определена от Световната здравна организация.

Първите три столици с най-мръсен въздух в неделя са били Дака, Делхи и Пекин.

Европейският град, в който се диша най-трудно, е Милано. Той е на 11 място по качество.

От балканските столици преди София са Сараево /22 място/ и Загреб /36 място/.

Най-чист е въздухът в Лос Анджелис, Сидни и Канбера.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК
Продължете по-нататък
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА