Открийте ни и в

България

Хотели в България ще плащат COVID-теста на туристи

Водят се преговори с банки да бъдат реализирани условия за подпомагане на хотелиерите, каза министърът на туризма

публикувано

на

Сн.: БТА

“Вече получих предварително информация, че ще има наши хотели, които ще поемат разходи за тестове за COVID-19 за напускащите страната”, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова по време на брифинг. 

Тя уточни, че децата на възраст до 5 години влизат без PCR тест.  

По думите й това не е никак малко. “Особено семействата с деца дори и родителите да са ваксинирани, децата не са ваксинирани. Все още няма масова ваксинация на деца. Ако успеем да облекчим техния вход и да направим така да бъде по-благоприятен, ще бъде отлично”, каза още Балтова.

Българският туризъм ще се възстанови през 2023 година

Тя добави, че се подготвя специална секция на страницата на Министерството на туризма, където всички заинтересовани страни ще получават актуална социално-икономическа информация.

Правителството подготвя нов пакет от мерки за туризма

Правителството подготвя нов пакет от мерки, свързани с туризма. Днес се очаква още една заповед на здравния министър, заяви още Балтова. 

Според нея усилията на кабинета са насочени към бизнеса, който отново да заработи при спазване на всички мерки и съхраняване на здравето на работещите в сектора и на нашите гости.

Според нея ситуацията с хотелиерите никак не е лесна. 

“Макар че бизнесът, ако го погледнем хипотетично, не беше затворен, де факто обаче хотелиерите не извършваха никаква дейност в продължение на дълъг период от време.

Според нея ситуацията с хотелиерите никак не е лесна. 

“Макар че бизнесът, ако го погледнем хипотетично, не беше затворен, де факто хотелиерите не извършваха никаква дейност в продължение на дълъг период от време. За това се водят преговори през банки да бъдат реализирани условия за тяхното подпомагане”, добави още тя. 

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА