Открийте ни и в

България

Правната комисия одобри закриването на Специализирания съд и прокуратура

Не беше прието предложението за отпадане на ограничението магистрати да участват в политически парии и да се кандидатират на избори

публикувано

на

Сн.: БТА

Предложението на “Демократична България” за промени в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, с които се закриват специализираните съдилища и прокуратури и се променя структурата на Висшия съдебен съвет бяха одобрени на първо четене в комисията по правни въпроси с подкрепата на “Има такъв народ”, принципната подкрепа за “философията на промените” от БСП и “Изправи се! Мутри вън!”, съобщи “Дневник”.

Против гласуваха двама депутати от ДПС, които по време на дебата обявиха, че принципно биха подкрепили подобна промяна, но за нея няма достатъчно време в “краткия живот” на този парламент и тя трябва да бъде обсъдена подробно от следващото Народно събрание. Депутатите на ГЕРБ гласуваха “въздържал се”, а по време на обсъждането на законопроекта обявиха категоричната си позиция – че са против подобни промени.

На първо четене в комисията не минаха предложенията за промени в Закона за съдебната власт на “Изправи се! Мутри вън!”, с които се предвиждаше отпадане на ограничението магистрати да участват в политически парии и да се кандидатират на избори. Единствено адвокат Николай Хаджигенов гласува “за”, 7 бяха “против” и 9 “въздържал се”.

Друго предложение на “Изправи се! Мутри вън!” също не събра подкрепата на депутатите на комисията по правни въпроси – за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се предвижда отпадане на т.нар. “вечен обвиняем”. Предложението бе подкрепено от 2-ма депутати, 7 гласуваха “против” и 8 “въздържал се”.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

⇩ Коментирайте ⇩

Най-четено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА