Открийте ни и в

САЩ

Православната църква в САЩ (OCA) се обяви срещу гей двойките

В САЩ еднополовите бракове са позволени, но според OCA – бракът е моногамен и хетеросексуален

публикувано

на

Православната църква в САЩ (OCA) се обяви срещу гей двойките

Православната църква в САЩ (Orthodox Church in America) се обяви срещу еднополовите двойки. Това е станало след проведен събор в края на юли в Балтимор. Там е бил приет призив към православните клирици и миряни да не създават богословска рамка, оправдаваща еднополовите съюзи, въпреки, че законите в САЩ ги позволяват.

В Чикаго има две български цървки. Едната е „Света София“, която е под шапката на Българската православна църква, а другата е „Св. Иван Рилски“, която е към OCA и трябва да се съобрази с решението на Синода на OCA.

Именно в „Св. Иван Рилски“ имаше дълго време проблеми. В продължение на години OCA си затваряше очите, че там служи свещеник без права – разпопеният Валенти Ноцков. С това започнаха и проблемите на църквата, която е във фактикчески фалит и скоро може да бъде изгубена в полза на банката.

В изявлението на OCA за еднополовите връзки се казва, че съюзът между мъжа и жената в брака

отразява съюза между Христос и Неговата Църква (Еф. 5 гл.). В този смисъл бракът е моногамен и хетеросексуален. В рамките на този брак сексуалните отношения между мъжа и жената са израз на тяхната любов, която е благословена от Бога.

Тръмп зарязал любовницата си Карън Макдугъл, след като разбрал, че тя е и с Брус Уилис

Такъв е Божият план за мъжа и жената, създадени по Негов образ и подобие, от самото начало и такъв остава Неговият план за всички времена. Всяка друга форма на полово изразяване по своята същност е неправомерна и не може да бъде благословена от Църквата по никакъв начин, независимо дали пряко или косвено.

При това Св. Синод на епископите изразява своята пастирска загриженост и бащинска любов към всички, които желаят да дойдат при Христос и които се борят със своите

страсти, изкушения и натрапчиви грехове, каквито и да са те.

Църквата е болница за болни. Нашият Господ е дошъл като лекар, за да излекува болните. Подражавайки на нашия Спасител, Който разтвори широко ръце на Кръста, ние приемаме с отворени обятия всички, които желаят живот на покаяние в Христос.

За една нощ: Просякиня стана милионерка в евро

През последните години Негово Блаженство митрополит Тихон и Св. Синод на епископите на Православната църква в Америка направиха многобройни изявления, потвърждаващи православното християнско учение за брака и сексуалността. На Осемнадесетия общоамерикански събор в Атланта, щата Джорджия, на 20 юли 2015 г. митр. Тихон заяви във встъпителната си реч, че… Православната църква трябва да продължи да проповядва това, което винаги е учила: че бракът е съюз между един мъж и една жена и Православната църква в Америка не може по никакъв начин да се отклони от това учение“.

BG VOICE - вече и в Instagram, последвайте ни.
За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

Най-четено